Blomster kan være et bedre valg end afgrøder

Blomster er en god mulighed til isåning i de mange pletter, vi ser rundt omkring i markerne lige nu, og som alternativ i ukurante hjørner i stedet for vårsæd, nu hvor foråret alligevel er sent.
Blomster i stedet for afgrøder? Det kan i nogle tilfælde være den bedste løsning.

En veletableret afgrøde, der vokser og er en fryd for øjet, glæder enhver landmand.

Det modsatte gælder i et område af marken, hvor den seneste tids store regnmængder måske har ødelagt en overvintrende afgrøde. Et sådant scenarie kan findes rundt omkring efter den særdeles nedbørsrige marts.

Isåning af en passende afgrøde i forhold til den ødelagte afgrøde vil være det oplagte valg, men hvis der i stedet ønskes en afveksling af noget, der også kan glæde øjet, der ser, kan der i stedet sås blomsterblandinger.

Det vil især omgivelserne lægge mærke til og sætte pris på.


Blomster i kiler og ukurante hjørner
I indeværende forår er vi nu ved at være lidt sent på den. Det er derfor en overvejelse værd at vurdere, om trælse hjørner og kiler skal tilsås med blomstrende planter i stedet for det planlagte.

Hvis der alligevel ikke kan sås i ukurante marker inden allersidst i april eller endnu senere, er der nedsat chance for at udbyttet bliver tilfredsstillende.

Til hjælp til vurdering af rentabiliteten i dyrkning af hjørner, kiler, ukurante arealer og sen såning kan vores beregner, der viser rentabiliteten ved dyrkning af disse arealer hentes HER.

Beregneren blev omtalt i en artikel den 8. sept. 2022 af Anne Kjærsgaard Krogh. Læs mere HER

I beregneren indtaster du dine egne tal for omkostninger og, meget væsentligt, et realistisk tal for forventet udbytte. Denne beregning kan nemt ende med et minus, og så kan blomsterbrak nemt blive et billigere alternativ. Husk, at der ikke er omkostninger til gødning, kemi, høst med videre.

Desværre er kravet til såtidspunkt senest 30. april. Uforståeligt. Se mere om regler og valg af blomsterblandinger i brakmarken HER.

Spørg også din planteavlskonsulent om at vurdere mulighederne på din bedrift i forhold til reglerne.


Støt ShopFRDK
ShopFRDK har stadig gode muligheder for at levere attraktive blandinger til såning i brakarealer og også blandinger til vildtagre med videre.

Se vores udvalg HER

Har du brug for hjælp til at vælge, kontakt da gerne Søren Søndergaard på telefon 5388 7550 eller mail

Det kan stadig nås at bestille og få leveret.

Husk, at handel i ShopFRDK samtidig er en støtte til udviklingen af efterafgrødeblandinger og foreningens øvrige arbejde.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.