bioberegner

Gratis beregner til udtagning af jord til biodiversitet
- den såkaldte 4 % brak-regel

Den nye CAP-reform betyder, at alle danske landmænd skal udtage fire procent af deres areal til biodiversitet; det såkaldte fire procent brak-krav. Rigtig mange kan udtage de fire procent, uden det koster noget på bundlinjen. Se om det gælder for dig med FRDKs beregningsmodel, der er udviklet af Klitgaard Agro.

FRDK vil med lanceringen af brak-beregneren inspirere de danske landmænd til, hvordan man på bedst mulig måde kan opfylde de kommende krav, hvis det er muligt for den enkelte landmand.

– Det er klart, at der vil være nogle bedrifter, hvor det ikke vil give mening at tage jord ud, men for dem, hvor der er arealer, der godt kan tages ud, kan man lige så godt gøre det den mest optimale måde, siger formand for FRDK, Henrik Terp.

FRDK har derfor offentliggjort beregningsmodellen, og med den kan du regne ud, hvornår en kile er for lille til, at det kan svare sig at dyrke den.

Modellen er udviklet af CA-landmand Michael Bundgaard, der driver Klitgaard Agro ved Ulsted i Nordjylland med 2.000 hektar. For mere end 10 år siden begyndte han at regne på, hvor meget det egentligt kostede ham at dyrke alle kiler, småstykker og hjørner med.

Konklusionen blev, at det i langt de fleste tilfælde kostede mere at dyrke dem end at lade dem ligge. Det kostede tomkørsler, overlap og tid, og de kerner, der kom ind, kunne ikke betale omkostningerne.

Prøv selv beregneren via linket herunder:

20220908_FRDK_Biodiversitetsberegner

Hent vejledning til beregneren:

Vejledning-bioberegner

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.