Artikelforfatter

Verdens største konsulentvirksomhed har øje på CA

I forbindelse med Europas ambition om CO2-neutralitet i 2050 er konsulentvirksomheden Capgemini SE hyret ind til at lave en rapport, der skal vise mulighederne for at accelerere den grønne omstilling.

Capgemini SE er et fransk, multinationalt selskab, der leverer rådgivning, teknologi, og professionelle outsourcing tjenester. Det har hovedkvarter i Paris, Frankrig. Capgemini har over 270.000 ansatte i over 50 lande.

CA har en plads i den grønne omstilling

I rapporten fra Capgemini fastslås, at Conservation Agriculture (CA) er et af de ben, vi skal stå på for at nå i mål med ambitionen i COP 21-initiativet. Her nævnes CA sammen med Agroforestry. Udledningen af klimagasser fra markbruget halveres ved at overgå fra jordbearbejdende systemer til CA. Heri er end ikke medregnet mængden af CO2, der bliver trukket ud af atmosfæren og stabiliseret i jorden ved fotosyntese og humusopbyggelse.

Stort potentiale ved Conservation Agriculture

Der bliver ikke sparet på ambitionerne eller forventningerne til CA, som blot er en af de 55 teknikker i rapporten, der omhandler alt fra byggeri og energi til transport og landskab. Først nævnt er Conservation Agriculture som meget vigtig for at opnå mindre udledning.

Vigtigst ifølge rapporten er en omstilling af det intensive jordbrug til CA samt genopbygning af af udpint og eroderet jord med husdyr. Her peget særlig på østeuropæiske jorde. Disse klimavenlige dyrkningsmetoder kan på EU-plan tilskrives en vækst i år 2050 på – og hold fast: 328.000 jobs total, 21,8 milliarder euro samt 60,5 Mega ton CO2 ækvivalenter, der ikke udledes.

Dette omfatter som sagt ikke udtrækning af atmosfærisk CO2 til indlejring i jorden, men altså udelukkende en reduktion af udledninger af lattergas, CO2 og andre klimagasser. For at sætte det i perspektiv overstiger potentialet den reduktion, der kan ske ved både at indføre præcisionsteknologi (Agri 4.0) og ved udbredelse af insekt-farming (insektprotein)

Kilde:

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.