Artikelforfatter

Ukrudtsbekæmpelse i pløjefri stivelseskartofler

Det er i år gået godt med at lægge kartofler, og de fleste af jer derude, er nu færdige. Det er dejligt, og vi må sige, at forholdene har været ideelle. Det betyder så også, at den mest spændende del af kartoffeldyrkningen nu er indledt, nemlig timing af ukrudtsbekæmpelsen.
Kartoffelspire på vej op af kartoffelkam.

Planlægning starter nu
Timing er vigtig, og jo hurtigere I har arbejdet med læggeren, desto nemmere bliver det at ramme rigtigt med ukrudtsløsningen. Har I har haft udfordringer pga. maskinfællessekaber, maskinstation eller andet og ikke har kunne lægge kartoflerne i et arbejdstræk. Dan jer da et overblik over lægningen i intervaller, så det er nemmere at forudsige tidspunkt for fremspiring.

Glyfosat før fremspiring
Inden fremspiring bruges 350-400 g/ha glyfosat + 3 l/ha ammoniumsulfat + 0,25l centium 36 CS. Dette udbringes få dage før kartoflernes fremspiring. Det er en meget central del af ukrudtsbekæmpelsen i kartofler på mange arealer her i 2022.

Opfølgende behandling
Herefter har vi flere muligheder. Jeg anbefaler, at I bruger 2 l/ha Proman, som giver en god bekæmpelse af langt de fleste ukrudtsarter. Proman udbringes 4-5 dage efter de første kartofler er fremspirede, da det gælder om at bevare effekten af Proman så længe som muligt, da vi her i 2022 ikke kan følge op med Titus. HUSK at bruge meget vand sammen med Proman, gerne 300 l/ha – især hvis I sprøjter på en tør jordoverflade.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.