5 gode grunde til at overveje tromlen en ekstra gang

Tromlen er et redskab, der ikke bør undervurderes i dyrkningssystemer som reduceret jordbearbejdning og no till-dyrkning.
Tromlen bør ikke dømmes ude, selvom man kører reduceret jordbearbejdning.

På DALBO møder vi i dagligdagen flere og flere landmænd, som påpeger vigtigheden i at anvende tromlen efter såning indenfor den reducerede jordbearbejdning.

Læs her 5 gode grunde til at tromle efter såning:

  1. Sten i mejetærskeren er enhver landmands mareridt. Det koster tid, kapacitet og i sidste ende måske rigtig mange penge – både til reparation og eventuel tabt avl.
  2. Mange såmaskiner indenfor begge dyrkningssystemer pakker ikke jorden tilstrækkeligt om kernerne hvilket, specielt under tørre forhold, kan hæmme fremspiringen alvorligt. Her vil en overkørsel med en tung DALBO-tromle (op til 800 kg/m) lige efter såning vise sit værd og forbedre fremspiringen, da fugten i jorden bevares.
  3. Under mere våde forhold kan der opstå snegleangreb under fremspiring. Specielt ved no till-systemet uden jordbearbejdning kan det være en udfordring. Tromling har en modvirkende og ødelæggende effekt på snegle, og selvom tromlen tidligere har haft ry for at slemme jorden sammen under våde forhold, er det ikke tilfældet her. Banerne mellem sårillerne er stadig uberørte, intakte og faste, og bærer tromlen oppe uden at sårillerne trykkes, så de slemmer sammen.
  4. Manganmangel ses også ved reduceret jordbearbejdning. Her kan tromlen hjælpe med jordpakning, så planterne kan optage den tilgængelige mangan.
  5. DALBO leverer bugserede EU-godkendte tromler i bredder fra 4,5 – 18,3 meter. Dvs. der findes en arbejdsbredde til ethvert GPS-fastlagt sporsystem.

Så glem altså ikke tromlen ved dyrkningsformer som reduceret jordbearbejdning eller no till-dyrkning. Den har en effekt, som i sidste ende kan forbedre dit landbrugs bundlinje.

Se mere på DALBOs hjemmeside

Del denne artikel

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.