Artikelforfatter

Landmand på Djursland dyrker vinterærter

Den store fordel med vinterærter er, at afgrøden er høstklar i juli, hvor der er høj sol, modsat vårafgrøderne som først er høstklare i august samtidig med al korn og hvor der også kommer mere nedbør. En anden stor fordel er vinterærts mega rodnet på nuværende tidspunkt, og dermed er afgrøden ikke så tørkefølsom som vårært.

Hans Jørgensen, BraDanmark A/S i sin vinterærtemark

Afsættes til protein separation

Hans Jørgensen fra BraDana Danmark A/S i Egens på Djursland har i mange år dyrket vinterhestebønner, men i år forsøger han sig med vinterærter, som han forventer afsat til protein separation, således at protein delen går direkte til industri forarbejdning. Han forventer et udbytte omkring 75 hkg pr. ha.

Samsået med vinterhvede i efteråret

220 kg ærter er sået den 16. oktober med samtidig placering af 20 kg fosfor. Vinterhvede var sået som dækafgrøde primo september med 100 kg pr. ha og der er i hveden ukrudtsbehandlet med DFF, Stomp samt Boxer. Vinterhvede som dækafgrøde, er primært for at give ærterne et beskyttet mikroklima, så ærterne ikke udvintrer. Den erfaring har Hans fra dyrkning af vinterhestebønner også samsået i

vinterhvede. Efterfølgende er hveden nedvisnet med Focus Ultra i foråret og vinterært-marken fremstår i dag både ren og meget ensartet.

Se video fra marken

Video fra marken kan ses på YouTube her

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.