FRDK knuser myter om pløjefri dyrkning

Sammen med Effektivt Landbrug har vi igangsat en kampagne for at komme alle de mange myter om det pløjefri dyrkningssystem til livs.
Myterknuserne
Søren Søndergaard var også en af FRDKs myteknusere og hjalp med at knuse myten om, at kemiforbruget stiger, når man går over til pløjefri rådgivning. Holdet bestod af (fra venstre) Niels Holmgaard, SAGRO, Kasper Holm Kristensen, Velas, Søren Søndergaard, tidligere Vestjysk Landboforening, Lars B. Andreasen, Fjordland, og Frederik Larsen, Agrovi.

Der er mange myter om pløjefri dyrkning.

De er i høj grad opstået fordi, nogle kastede sig hovedkulds ud i den pløjefri dyrkning uden at sætte sig ind i, hvad det krævede.

De fortsatte for eksempel med hvede efter hvede, eller brugte de forkerte jordbearbejdningsredskaber, som gjorde mere skade end gavn

De brændte fingrene og var hurtige til at skyde skylden på dyrkningssystemet og dømme det ude.


Eksperter knuser myterne
FRDKs fagudvalg har udpeget de fem største myter, som vi har fået fem af vores dygtige PløjefriRådgivere til at belyse i en artikelserie.

Artiklerne bliver offentliggjort i avisen Effektivt Landbrug, på deres webside og sociale medier hen over de næste fem uger. Der er også både video og podcasts i kampagnen, så uanset hvilken form, man foretrækker, kan man få mere viden om dyrkningssystemet.

Der skal lyde en stor tak til de pløjefri rådgivere Lars Andreasen, Fjordland, Niels Holmgaard, SAGRO, Kasper Holm Kristensen, Velas, Søren Søndergaard, tidligere Vestjysk Landboforening, og Frederik V. Larsen, Agrovi, for at knuse myterne en for en.

Se introduktionsvideo til myteknuserne ved Effektivt Landbrug HER

De fem værste myter om pløjefri dyrkning
Der er mange, der tror, at pløjefri dyrkning giver:

  • dårlige udbytter
  • dårlig økonomi
  • store problemer med græsukrudt
  • et stort kemiforbrug
  • ingen mulighed for frøavl

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.