FRDK knuser myte #4 om pløjefri dyrkning

Serien med myterneknuserne fortsætter, og vi er nu kommet til tredje myte: Kemiforbruget stiger med pløjefri dyrkning.
Myterknuserne
Søren Søndergaard var også en af FRDKs myteknusere og hjalp med at knuse myten om, at kemiforbruget stiger, når man går over til pløjefri rådgivning. Holdet bestod af (fra venstre) Niels Holmgaard, SAGRO, Kasper Holm Kristensen, Velas, Søren Søndergaard, tidligere Vestjysk Landboforening, Lars B. Andreasen, Fjordland, og Frederik Larsen, Agrovi.

Sammen med Effektivt Landbrug har vi igangsat en kampagne for at komme alle de mange myter om det pløjefri dyrkningssystem til livs. Vi er i denne uge nået til myten, at kemiforbruget stiger meget, når man dropper ploven

Læs artiklen her:

https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/planter/81870/man-faar-et-stort-forbrug-af-kemi.aspx?linkGuid=a46017e9-6fe3-4983-b072-9f406d72539b&linkQuery=a1f917ab-9c04-49d5-9165-c1c90f0a61d7


Eksperter knuser myterne
FRDKs faguvalg har udpeget de fem største myter, som vi har fået fem af vores dygtige PløjefriRådgivere til at belyse i en artikelserie.

Artiklerne bliver offentliggjort i avisen Effektivt Landbrug, på deres webside og sociale medier hen over de næste uger. Der er også både video og podcasts i kampagnen, så uanset hvilken form, man foretrækker, kan man få mere viden om dyrkningssystemet.

Der skal lyde en stor tak til de pløjefri rådgivere Lars Andreasen, Fjordland, Niels Holmgaard, SAGRO, Kasper Holm Kristensen, Velas, Søren Søndergaard, tidligere Vestjysk Landboforening, og Frederik V. Larsen, Agrovi, for at knuse myterne en for en.

Søren Søndergaard (tv) og Knud Bay Scmidt (th)
I denne uge knuser den erfarne planteavlskonsulent Søren Søndergaard (tv) og landmand Knud Bay Schmidt myten om, at kemiforbruget stiger i den pløjefri dyrkning.


Læs alle artikler i serien

Eksklusivt for medlemmer af FRDK og abonnenter på Effektivt Landbrug er artiklerne gratis tilgængelige. Der er også både videoer og podcasts i hver artikel.

Fik du ikke set første artikel, så kan du finde den her: https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/planter/82127/udbytterne-falder-naar-man-dyrker-sin-jord-ploejefrit.aspx

Fik du ikke set anden artikel i serien, kan du finde den her:

https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/planter/81918/ploejefri-dyrkning-giver-daarlig-oekonomi.aspx

Fik du ikke set tredje artikel i serien, kan du finde den her:
https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/planter/81858/daarligt-management-giver-problemer-med-graesukrudt.aspx

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.