Artikelforfatter

TV2-Øst: Pløjefri redder viben

TV2-Øst var i sidste uge på besøg ved vores næstformand Søren Ilsøe for at se på¨både viber og vibereder. Det kan derfor undre, at pløjefri dyrkning ikke nævnes med et ord i den kampagne Dansk Ornitologisk Forening og Landbrug og Fødevarer lancerede for en uge siden.
Billeder: TV2-Øst

Søren Ilsøe og Dansk Ornitologisk Forenings næstformand Henrik Wejdling havde en god snak, da TV2s kameramand var med på markvandring for at se på viber og vibereder.
– Jo mere natur, vi kan invitere indenfor, samtidig med, at vi har økonomi og erhverv kørende, hvorfor så ikke? Det hele kan gå op i en højere enhed. Det ene behøver ikke udelukke det andet – var Sørens konklusion.
– Søren og hans dyrkningsform har været en meget stor inspiration i forbindelse med udarbejdelse af de anbefalinger, som vi har gået sammen med Landbrug & Fødevarer om at lave, fortæller Henrik Wejdling i indslaget.

  • Indslaget blev vist i TV-2 Øst Nyhedsudsendelsen søndag d. 21. april og kan ses her
  • TV2 har også lavet en lille reportage, der kan læses her

Hvorfor er pløjefri ikke nævnt?
Det er godt, at Henrik Weiding er inspireret af den pløjefri dyrkning ved Søren Ilsøe. Det kan dog så undre, at pløjefri dyrkning ikke er nævnt med et ord i det materiale, Landbrug & Fødevarer og Dansk Ornitologisk Forening har udarbejdet under mottoet: “Sammen om at hjælpe viben”.
Fra FRDK hjælper vi gerne med at rette op på dette. Vi stiller gerne med en landmand, der for alvor gør noget ved sagen også på de dyrkede arealer.
I kan læse mere om “Sammen om at hjælpe viben”

Det er nu anden søndag i træk, at TV2 har reportager fra vores medlemmer. Vi håber, det bliver en tradtion og leverer gerne historier til mange flere positive søndagshistorier.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.