Se billederne: Åben pløjefri mark er populært

Indtil videre har der været 185 gæster til FRDKs Åben pløjefri mark, der har været afholdt tre steder. Senest hos Bent Jepsen i Gredstedbro i samarbejde med Landbrugsrådgivning Syd.
Åben pløjefri mark hos Bent Jepsen. Søren Wind forklarer

45 landmænd valgte at bruge en eftermiddag på at lære mere om pløjefri dyrkning, da FRDK i samarbejde med Landbrugsrådgivning Syd inviterede til Åben pløjefri mark hos Bent Jepsen i Gredstedbro.

Arrangementet var det tredje af i alt fem rundt omkring i landet, og indtil videre har 185 landmænd taget imod tilbuddet om at komme ud at se et pløjefrit landbrug og få landmandens og konsulentens bud på, hvad det kræver at komme i gang.

– Vi kan godt mærke en stigende interesse for vores dyrkningssystemer, men tilslutningen har været helt overvældende, siger formand for FRKD, Henrik Terp.

Bent Jepsen fortalte deltagerne, hvordan han kom i gang med det pløjefri system, og i marken gav planteavlskonsulent Søren Wind, Landbrugsrådgivning Syd gode råd til, hvad man skal gøre, når man vil i gang.

Projektchef hos FRDK, Hans Henrik Pedersen, fortalte om, hvordan man bruger efterafgrøder i marken, og hvilke fordele det giver.

Åben pløjefri mark fortsætter på onsdag den 25. maj hos Jørgen Nielsen, Sejersmosevej 4, 7321 Gadbjerg, og hos Martin Molbo mandag den 30. maj på Nørreåvej 4, 8860 Ulstrup. Begge dage fra 13.00-16.00.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.