PløjefriRådgivere blev fagligt opdateret

I mandags var 27 PløjefriRådgivere samlet til FRDKs årlige Brush-up-møde. Her blev de fagligt opdateret indenfor den pløjefri dyrkning og conservation agriculture (CA).
Brush Up PløjefriRådgivere 2022
I alt 27 PløjefriRådgivere var samlet til det årlige brush-up-kursus, der i år foregik på Fyn.

Interessen for den reducerede jordbearbejdning stiger og stiger, og det kan også mærkes på interessen fra rådgivningsvirksomhedernes side.

Der var i år 27 PløjefriRådgivere samlet til FRDKs årlige Brush Up-møde, hvor de bliver opdateret på den sidste nye viden indenfor de pløjefri dyrkningssystemer. Det er det største antal nogensinde.

Mødet foregik delvist i marken hos Kristian Erbs-Lund, der er driftsleder ved Ogrio Agro ved Odense, og hos Velas i Vissenbjerg.

De PløjefriRådgivere er et netværk for planteavlskonsulenter fra hele landet, der er specialiserede i pløjefri dyrkning og CA.

FRDK faciliterer netværket og sørger for, at rådgiverne er fagligt klædt på. Det sker for at sikre en høj kvalitet indenfor den pløjefri rådgivning.

Udover Brush Up-mødet skal rådgiverne også deltage i FRDKs fagdag, levere artikler til nyhedsbrev og udføre pløjefri rådgivning.


Fokus på dyrkning af frøgræs
Rådgiverne blev opdateret på de seneste forsøg hos SEGES og FRDKs undersøgelse vedrørende frøgræsdyrkning, som er foretaget blandt medlemmer.

Frøgræsdyrkning er et fokusområde for FRDK, fordi der har været usikkerheder omkring, hvorvidt det kan lade sig gøre at dyrke frøgræs i det pløjefri system.

De foreløbige analyser ud fra FRDKs undersøgelser viser, at de pløjefri landmænd kan lave både fine udbytter og en ren vare.

Hos Ogrio Agro var de PløjefriRåfgivere blandt andet ude at se en rødsvingelmark.

Brush-up 2023
Der var markvandring hos Ogrio Agro, der blandt andet kunne fremvise en veletableret efterafgrøde.
Brush-up 2023
Fundene i marken blev nærstuderet.
Brush-up 2023
Driftsleder hos Ogrio Agro, Kristian Erbs-Lund, viste blandt andet denne rødsvingelmark frem. Dyrkning af frøgræs i de pløjefri systemer var et af temaerne på årets brush-up-møde.


Brush Up 2023
Eftermiddagens program bød på orientering fra SEGES og FRDK.Oversigt over PløjefriRådgivere

Find oversigten over de PløjefriRådgivere herTre nye PløjefriRådgivere

FRDK har budt velkommen til tre nye PløjefriRådgivere:

  • Poul Madsen, Agri Nord
  • Torben B. Hansen, Agri Nord
  • Oliver Baaring Andersen, Patriotisk Selskab

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.