Mød din PløjefriRådgiver: Kasper Holm Kristensen

Kasper Holm Kristensen er en af de planteavlsrådgivere i Danmark, der har allermest erfaring med pløjefri dyrkning - og så har han en forkærlighed for conservation agriculture.
Kasper Holm Kristensen
Kasper Holm Kristensen har rådgivet indenfor pløjefri dyrkning i mere end 20 år.

I FRDKs netværk af PløjefriRådgivere er der nogle, der har rigtig meget erfaring med reduceret jordbearbejdning. Kasper Holm Kristensen er en af dem.

Han er planteavlsrådgiver hos Velas og har rådgivet i pløjefri dyrkning af salgsafgrøder i mere end 20 år. Han har bl.a. arbejdet med de to projekter; Optiplant med efterafgrøder og Optitill med etablering uden pløjning over en fire-årig periode. Projekterne er mundet ud i megen viden, som stadig bruges i dag.

– Jeg synes pløjefri dyrkning er utrolig spændende, fordi der ligger en helt masse viden omkring jord, som vi stadig kan blive klogere på. Jorden er jo vores vækstmedie, og vi skal have den til at arbejde mest muligt for os, forstået på den måde, at den skal afdræne og stille vand og næringsstoffer til rådighed for os. Biologien i jorden er ikke synlig, men den arbejder hele tiden, og vi kan mærke den efter nogle år, hvis vi tilgodeser den. Pløjefri dyrkning kræver, at man er klar til at tage nye værktøjer i brug og sætte sig ind i hvordan de virker, hvilket kan være forskellen på succes eller fiasko, siger den erfarne rådgiver og fortsætter:

– I øjeblikket ser vi ind i en fremtid hvor miljø og bæredygtighed er på den politiske dagsorden og nogle af de helt store fødevareproducenter stiller krav til, hvordan vi dyrker vores jord. Pløjefri dyrkning helt sikkert være en del af vejen.

Kasper Holm Kristensen er særligt interesseret i CA-systemet.

– For mig er CA-princippet helt klart det mest spændende uden at være den endelige sandhed. Rotationspløjning og mere eller mindre jordbearbejdning er for mig helt klart en nødvendighed nogle steder, siger han.


Netværket af PløjefriRådgivere
FRDK faciliterer et netværk for specialrådgivere indenfor pløjefri dyrkning og conservation agriculture. Vi kalder dem PløjefriRådgivere.

Igennem netværket bliver de fagligt opdateret og klædt på til at rådgive indenfor dyrkningssystemerne. Samtidig giver det dem et fagligt fællesskab med mulighed for sparring med andre rådgivere, der arbejder med det samme som dem.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.