Mød din PløjefriRådgiver: Brian Bastrup Søndergaard

Brian Bastrup Søndergaard arbejder både med pløjefri dyrkning til daglig som planteavlskonsulent og hjemme på sin egen ejendom, hvor han ikke er bange for at prøve nye ting af.
Brian Bastrup Søndergaard
Brian Bastrup Søndergaard har arbejdet med pløjefri dyrkning siden 2012 og driver selv 9 hektar hjemme, som dyrkes pløjefrit på vej mod no-till og CA.

Brian Bastrup Søndergaard er til daglige planteavlskonsulent hos Velas og er uddannet jordbrugsteknolog.

Han har arbejdet med pløjefri dyrkning siden 2012 og driver selv 9 hektar hjemme, som dyrkes pløjefrit på vej mod no-till og CA.

Han har erfaret på den hårde måde, hvor svært det kan være at banke liv i en jord.

– Fem år med sædskifte, efterafgrøder, kløverarter i majsen og godt med dybstrøelse og kvæggylle ser ud til at være vejen frem – men jeg er ikke i mål endnu, siger han.


Går imod strømmen
Brian er PløjefriRådgiver, fordi han altid har været draget af at gå imod strømmen.

– Jeg tror ikke på, at vi opnår forandring ved at gøre tingene, ligesom vi plejer at gøre, jeg tror på, at vi opnår en forandring ved at være nysgerrige og gå til nye opgaver med et positivt mindset. Jeg kan se på jorden, at vi får en forandring ved at gå over til pløjefri dyrkning. Hurtigt får vi mindre jordfygning på de lettere jorder, og stille og roligt kommer de gode store regnorme frem.


Nysgerrig af natur
Brian er nysgerrig af natur og har afprøvet kløverarter i majsen som efterafgrøde og companion crops i vinterrapsen derhjemme.

– Jeg elsker at være nysgerrig på jorden, vores sædskifte og efterafgrøder, siger han.  


Et stærkt netværk
FRDK faciliterer et netværk for specialrådgivere indenfor pløjefri dyrkning og conservation agriculture. Vi kalder dem PløjefriRådgivere.

Igennem netværket bliver de fagligt opdateret og klædt på til at rådgive indenfor dyrkningssystemerne. Samtidig giver det dem et fagligt fællesskab med mulighed for sparring med andre rådgivere, der arbejder med det samme som dem.

Companion crops i raps
Brian Bastrup Søndergaard har blandt andet afprøvet companion crops i egne rapsmarker.
Efterafgrøder i majs
Brian Bastrup Søndergaard er specialiseret i grovfoder, og har arbejdet med efterafgrøder med kløver i sine egne majsmarker.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.