Kom med på studietur til Irland

FRDK inviterer på studietur i samarbejde med rejsogoplev.dk og Effektivt Landbrug. Alle er velkomne.
Direkte såning
Der bliver sået direkte i efterafgrøde hos Louis Mc Auley.

Interessen for at dyrke pløjefrit er stor i Irland.
Udbytterne er høje og omkostningerne lavere end hos de konventionelle kollegaer. Deres forening for pløjefri dyrkning hedder Base Ireland, og på denne studietur besøger vi fire medlemmer – herunder også formand Gareth Culligan. Desuden besøger vi en mælkeproducent, der også har avl af korn og kartofler.

Dermed er der lagt op til en fagligt spændende tur, hvor der dog også bliver plads til et enkelt indslag med noget helt andet. Nemlig besøg i det verdensberømte Guinness Storehouse midt i Dublin. Det handler jo i høj grad også om råvarerne maltbyg og humle – begge gode landbrugsprodukter.
Ved besøgene bliver der efter behov oversat til dansk, så alle kan være med.
Desuden er der tid til at gå i dybden med det, vi ser og hører – og tid til at snakke med hinanden om alt det, vi finder mest interessant inden for den pløjefri dyrkning.
Rejseleder er Niels Damsgaard Hansen.

Program
Søndag ankommer vi til Dublin midt på dagen og bliver kørt i bus til centrum af byen, hvor vores hotel
og Guinness Storehouse også ligger.

Mandag morgen besøger vi Gareth Culligan nord for Dublin. Om eftermiddagen besøger vi Thomas Carpenter, som er mælkeproducent og kartoffelavler. Ved dette besøg deltager også Thomas Clinton, tidligere formand for de irske landmænd. Vi overnatter i Kildare.

Tirsdag besøger vi først Louis McAuley, som udover at dyrke conservation agriculture også er medejer af familiens egen foderstofvirksomhed. Om eftermiddagen besøger vi Tom Tierney, der dyrker conservation agriculture og bruger kompost-te med videre. Vi overnatter på samme hotel i Kildare

Onsdag kører vi tidligt fra hotellet for at besøge Norman Dunne, der også dyrker conservation agriculture.

Sidste frist for tilmelding er 20. september 2022.

For mere information om rejsen, artikler om de landmænd, vi skal besøge, og tilmelding gå til rejsogoplev.dk’s hjemmeside HER

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.