FRDK-medlemmer er klar til underbukse-dyst – du kan også være med

Flere FRDK-medlemmer er klar til at deltage i konkurrencen ”Soil your undies”, der går ud på at grave underbukser ned. Vinderen er den, hvis jord kan omsætte underbukserne hurtigst muligt. Og det er stadig muligt at deltage.
Soilyourundies 2023
FRDK-medlemmerne (fra venstre) Rasmus Hummeluhr, Frederik Villadsen og Søren Staun er klar til at dyste i jordens sundhed.

For at sætte fokus på den sunde og levende jord er FRDK gået sammen med Agrovi om at afholde konkurrence Soil Your Undies.

Oversat til dansk betyder det noget i retningen af ”svin dine underbukser til”.

For at deltage skal man tage et billede af, at man graver underbukserne ned den 1. juli. Underbukserne skal graves op igen den 1. oktober, hvor der tages et nyt billede. Derefter vejes underbukserne.

De to billeder og slutvægten sendes til   – og man deltager i konkurrencen om at vinde æren af at have den sundeste og mest levende jord og to billetter til Agritechnica.

Teorien, der faktisk er videnskabeligt belæg for, er, at den sunde og levende jord hurtigt kan omsætte bomuldsunderbukserne.

Soilyourundies er et verdensomspændende fænomen, som nu også er nået til Danmark.


FRDK-medlemmer må ligge godt i feltet
Opbygningen af en sund og levende jord er en af grundstenene i den reducerede jordbearbejdning, så en landmand, der kører reduceret jordbearbejdning, må have gode chancer.

En af de landmænd er Søren Staun ved Nibe, som også er økolog. Han arbejder med at opbygge jordens sundhed med flere initiativer: Mikrobiologi, reduceret jordbearbejdning, efterafgrøder og companion crops.

– Jeg synes, det er en rigtig sjov udfordring, siger han.

Også Rasmus Hummeluhr, Suldrup, er klar. Han driver 500 hektar med vårbyg, vinterbyg, rug, hvede, frøgræs, raps og kartofler. Bedriften har været pløjefri siden 2012.

Rasmus Hummeluhr vælger at grave underbukserne ned i en rajgræsmark.

– Den har været urørt i 1,5 år nu, og der er som regel rigtig godt liv i jorden efter græs. Når vi sætter harven i, er der nok 10 gange så mange orm. Græs booster virkelig jorden, siger han.

Grovfoderproducenterne er også med i konkurrencen. Frederik Villadsen, Nibe, driver en mælkeproduktion med 300 hektar, hvor der er grovfoder og salgsafgrøder. Bedriften har været pløjefri i seks år.

Også her satses der på, at livet i en græsmark hurtigt kan omsætte de hvide bomuldsunderbukser.

Sådan deltager du

Få et par underbukser ved at skrive til .
For at deltage skal man tage et billede af, at man graver underbukserne ned den 1. juli. Hullet skal være 5-10 centimeter dybt og stort nok til, at underbukserne kan ligge fladt. Underbukserne skal graves op igen den 1. oktober, hvor der tages et nyt billede. Derefter vejes underbukserne.
De to billeder og slutvægten sendes til   – og man deltager i konkurrencen om at vinde æren af at have den sundeste og mest levende jord og billet til Agritechnica.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.