FRDK er på Danmarksturné – første stop Falster

FRDKs store Åben Pløjefri Mark-turne rundt i Danmark startede i dag i Væggerløse på Falster. Vi fortsætter i morgen på Gyldensteen Gods på Fyn.
Åben Pløjefri Mark 2023 Væggerløse Anders Falk Rasmussen
Åben Pløjefri Mark blev skudt i gang i dag hos Anders Falk Rasmussen i Væggerløse på Falster, som blandt andet fremviste nogle flotte raps.

FRDK er startet på årets Åben Pløjefri Mark-turné rundt i Danmark. I dag startede vi hos Anders Falk Rasmussen i Væggerløse på Falster, der har været pløjefri i ni år.

Der var 35 deltagere, og det er et tilfredsstillende fremmøde.

– Der er ikke megen tradition for pløjefri dyrkning her på Falster, så vi er meget tilfredse med fremmødet, siger bestyrelsesmedlem i FRDK, Christian Wibholm, der bød velkommen på vegne af FRDK og Agrovi, som sammen stod bag arrangementet.


Gode råd til opstart med pløjefri dyrkning
Planteavlskonsulent og PløjefriRådgiver Frederik V. Larsen, Agrovi, gav deltagerne gode råd til at komme godt i gang med det pløjefri system.

Blandt andet sagde han, at pløjefri dyrkning starter ved mejetærskeren, hvor man skal sørge for at få snittet halmen godt og få fordelt både halm og avner jævnt over marken.

Søren Søndergaard, FRDKs efterafgrøde-ekspert, gav deltagerne gode råd og inspiration til at få succes med efterafgrøder og se dem som en gevinst for marken og ikke en chikane.

Vi fortsætter turnéen rundt i landet – find et sted nær dig – KLIK HER FOR AT SE TOUR-PLANEN

I morgen er vi klar på Gyldensteen Gods kl. 13.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.