Kursskifte i planteavlen?

Vælg hvededræberen i udbytte – så KWS CURSOR hybridrug!

Landsforsøgene 2023 for hvede og rug blev skelsættende, for første gang i forsøgenes historie landede gennemsnitsudbytterne i hvede og hybridrug på samme niveau 11,2 tons korn/ha.

Vi har i mange år vidst, at hybridrugen var hveden overlegen i udbytte på den lettere jord, og hybridrugen har altid været hensat til andenpladsen efter hvede, når det var udbytte der gjaldt på den gode jord og efter den gode forfrugt – det sluttede i 2023. Hybridrug gav samme udbytte som hvede på den gode jord på tværs af forsøg og mon ikke hveden bliver overhalet i udbytte i de næste 5 år? – det er der meget stor sandsynlighed for.

Udbytterne i hybridrug er i den seneste 10-årige periode steget med 30 % (5 højest ydende hybridrugsorter fra hvert år over 10 år) – hvorimod hvedens udbytte ikke har flyttet sig synderligt.

I landsforsøgene 2023 for rug (8 forsøg) har KWS CURSOR ligget som nummer 1, med forholdstal 101 og 11,2 tons/ha i gennemsnitsudbytte, med udsving fra 9,7 tons/ha i Vojens (let sandjord) til 13,9 tons/ha i Frørup (lerjord Fyn).  

KWS CURSOR er den nyeste genetik i hybridrug, udbyttet er helt i top, sorten er meget stråstiv så KWS CURSOR egner sig både til brødkornskontrakter og til foder. KWS CURSOR har et bredt så-vindue, kan sås fra først i september til midten af oktober. Brug KWS Udsædsberegner til at finde det optimale plantetal ud fra dato og såbedets beskaffenhed.

KWS CURSOR kan købes via Hornsyld Købmandsgård, Brdr. Ewers og direkte hos KWS Scandinavia A/S. KWS CURSOR sælges i 12 units Big Bags. 1 unit vejer typisk mellem 30 og 45 kg. Den samlede vægt pr. Big Bag er skrevet på sækken.

Med en Big Bag med 12 units, har du udsæd til 6-8 ha, under normale vilkår.

Er KWS CURSOR ikke det rette valg for dig, så finder du hele KWS Scandinavia’s såsædsprogram her 

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.