13 såmaskiner til direkte såning bliver vist på markdemo

Agrovi inviterer til sådemo med 13 forskellige såmaskiner til direkte såning den 7. august ved Horsens.
Claydon 3 meters liftophængt
Der er demo af 13 forskellige såmaskiner til direkte såning på mandag ved Horsens.

Der bliver virkelig noget at se på, når 13 såmaskiner den 7. august sætter skær og tænder i stubben på Ennergaard ved Horsens.

Agrovi har inviteret maskinhandlerne til at vise, hvad deres maskiner kan, og gentager dermed succesen fra 2021, hvor de også viste maskiner til direkte såning.

– I en tid med fokus på klima, CO2-udledning, bæredygtighed, biodiversitet, græsukrudt og højere omkostninger, er det vigtigt, at man overvejer mulighederne for sin planteavl. Vi har derfor besluttet at gentage succesen fra 2021 med en så-demonstration omhandlende netop disse emner, siger planteavlskonsulent Andreas Skov Rasmussen fra Agrovi, som er tovholder på så-demoen.

Formålet med demoen er at undersøge, om direkte såning kan være en af løsningerne på stigende græsukrudtstryk samt give højere biodiversitet, mindre CO2-udledning og en bedre bundlinje.


13 maskiner i aktion
De 13 inviterede såmaskiner er alle specialiseret i direkte såning, og både skiveskær, tandskær, strip-till og rækkesåning vil være repræsenteret.

De skal så raps direkte i stubben efter vinterbyg. Alle maskiner får en parcel hver 24 × 400 meter.  

Såsæd, gødning, så-dybde, vil alt sammen blive kontrolleret og vejet af, så alle vilkår er ens indenfor hver type af så-system, og alle usikkerheder blandt parcellerne er registreret og dokumenteret.


Parcellerne følges
Parcellerne vil være omdrejningspunktet for kommende arrangementer i løbet af både 2023 og 2024.

– Så-demonstrationen er grundlaget for det opfølgende arbejde, vi har tænkt os at lave i løbet af hele vækstsæsonen. Det kommer til at handle om plantetal, ukrudtsfremspiring, sideskud og sidst, men ikke mindst, om udbytte. Parcellerne bliver anlagt således at vi kan høste dem enkeltvis med fulde skår og dermed få et billede af parcellernes endelig resultat, fortæller Andreas Skov Rasmussen.

Alle data fra demonstrationen bliver samlet sammen og vil i løbet af året blive offentliggjort i form af markvandringer, videoer og artikler. Alt sammen for at dele erfaringer og skabe inspiration.

I løbet af efteråret 2023 vil vi afholde en markvandring med mulighed for at komme ud og se de forskellige parceller og deres udvikling.Info

Sådemonstration – Ennergård

For mere info – se her

Mandag den 7. august fra klokken 15.30 til 21.00

Silkeborgvej 358, 8700 Horsens

Program:

  • Demonstration af maskiner
  • Grill og kolde drikkevarer
  • Oplæg v/Agrovi

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.