Af:

– Vi har fået et større udbytte

Lasse Bertelsen, direktør på Schackenborg og ansvarlig for landbrugsdriften på 986 ha, har været ansat siden juni 2021 og kender BioNutrias produkter fra sin hjemstavn Samsø, hvor han har brugt dem i grønsagsproduktion.

”Vi driver hovedsalig Schackenborg pløjefri, da der ligger en kæmpe frøpulje af diverse græsser i jorden, som vi døjer med, hvis vi pløjer.

Vi begyndte at anvende BioNutrias produkter i foråret 2022. Vi startede med at optimere sprøjtevandets kvalitet med Bio pH Control og Bio Ammoniumsulfat til Glyfosat, vækstregulering og MCPA.

Vi testede samtidig BioCrop OptiXL på nogle hvedemarker, hvilket umiddelbart gav et højre udbytte, end de marker som ikke havde fået BioCrop OptiXL, uden dog at lave egentlige opmålinger.

Til høsten 2023, er vi gået ”All in” med hele BioNutrias program på hele ejendommen, og lavede også vores egne forsøg i en hvedemark.

Hele marken fik BioMangan og BioCrop OptiXL i efteråret 2022. I foråret 2023 blev der lavet parceller med og uden BioNutrias program som eneste variable. Disse parceller blev nøje opmålt og vejet separat.

Forsøg med mikronæring Mark 12-0

”På trods af at forårstørken har været meget hård ved afgrøderne på Schackenborgs forholdsvis lette jorde, så gav de parceller, der blev tildelt BioNutrias program i foråret et merudbytte på 244 kg/ha, og det har kos-tet os ca. 1 tønde brødkorn for alle behandlingerne. Oven i har vi sparet tilsætning af sprede-klæbemiddel.

Jeg er glad for, at vi valgte at bruge BioNutrias program på alle marker, for et merudbytte på ca. 2,5 tdr. på mere end 700 ha, det bliver da til en del penge.

Jeg bemærkede også, at selv om høsten blev sen og våd, havde vi ikke antydninger af lejesæd. Om det skyldes TRIPLEX strategien ved jeg ikke, men det er da en nærliggende tanke.

Efter at vi begyndte at bruge BioNutrias produkter, kan jeg konstatere, at vores sprøjte altid er ren, og at vi sparer på de dyre rengøringsmidler.

Da vi kørte med vores gamle sprøjte uden luft-assistance, observerede vi, at sprøjtetågen ændrede sig, når vi havde Bio pH Control eller BioCrop OptiXL med. Det var som dråberne blev ”tungere” og at -afdriften blev kraftigt formindsket. Det ses ikke så tydeligt, efter at vi har fået en sprøjte med luft-assistance, men det gør sig sandsynligvis stadig gældende.”

FAKTA

Lasse Bertelsen er direktør og ansvarlig for landbrugsdriften Schackenborg Landbrug A/S

Schackenborg Landbrug A/S har en landbrugsdrift på 986 ha, hvor der dyrkes: 166 ha Brødhvede på kontrakt med Lantmännen Cerealia, 146 Ha vinterraps, 142 ha vårbyg til malt, 124 ha brød rug på kontrakt med Lantmännen Cerealia, 100 ha gryn havre på kontrakt med Lantmännen Cerealia, 62 ha rajgræs til frø, 47 ha majs til biogas, 27 ha vedvarende græs til biogas. Resterende ha er natur, ligger brak samt div arealer. Medarbejderstaben består ud over Lasse Bertelsen af en udlært landmand samt en elev.

Del denne artikel

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.