Af:

Ny diskharve klarer arbejdet både øverligt og i dybden

Väderstad introducerer den nye diskharve Carrier XT 425-625. Med simpel maskinindstilling og roterende diskaksler er Carrier XT bygget til at optimere jordbearbejdningsresultatet afhængigt af arbejdsdybden.
Väderstad Carrier XT
Diskharven Carrier XT er den nyeste tilføjelse til Väderstads familie af Carrier-diskharver, der primært bruges til jordbearbejdning i høj hastighed og til forberedelse af såbed.

Diskharven Carrier XT er den nyeste tilføjelse til Väderstads familie af Carrier-diskharver, der primært bruges til jordbearbejdning i høj hastighed og til forberedelse af såbed. Den kan klare alle de alsidige udfordringer i moderne landbrug – fra helt øverlig jordbearbejdning til en dybere harvning.

Carrier XT fås i tre forskellige arbejdsbredder: 4,25 meter, 5,25 meter eller 6,25 meter. Maskinen kan enten leveres som bugseret eller lifthængt version. Alle Carrier XT-modeller kan udstyres med et bredt udvalg af både enkelt- og dobbeltpakkere.


Effektiv både øverligt og i dybden
Et af de vigtigste kendetegn ved Carrier XT er de hydraulisk roterende diskaksler. Dermed er Carrier XT i stand til at optimere gennemskæringen ved øverlig arbejdsdybde og samtidig øge dybdepræcisionen ved større arbejdsdybder.

– Ved at øge diskenes vinkel i forhold til jordoverfladen øger disken sin penetrationsevne. Ved at ændre diskens hældningsvinkel ændres gennemskæringen af overfladen. Väderstad har investeret meget forskning og viden i at finjustere disse vinkler for at maksimere harvens ydeevne, siger Wolfram Hastolz, ansvarlig for jordbearbejdning hos Väderstad, og fortsætter:

– Som følge heraf har Carrier XT mulighed for at optimere diskvinklerne til arbejdsdybden. For landmanden ses resultatet af dette, i form af fuld gennemskæring ved mindre arbejdsdybde, en fremragende dybdefastholdelse og reduceret jordflow ved større arbejdsdybder. Disse faktorer bidrager til et lavere dieselforbrug.


Intensiv jordbearbejdning
Carrier XT kan enten monteres med 450 mm disk, 470 mm TrueCut-disk eller CrossCutter disk. Diskenes diametre fører til en intensiv jordbearbejdning.

– Hver skive er fremstillet af svensk V-55 stål af høj kvalitet, på vores egen fabrik for sliddele Väderstad Components. Dette sikrer en høj slidstyrke og langvarigt arbejde i marken, siger Wolfram Hastolz.

Den nye Carrier XT 425-625 har sin officielle premiere på den tyske udstilling DLG Field Days i juni. Den vil kunne bestilles fra oktober 2022.


Del denne artikel

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.