Ny cruiser 9 xl tandharve fra Horsch

I forbindelse med Agritechnica 2023, lancerer Horsch en ny Cruiser 9 XL tandharve.
Cruiser 9 XL harven på Gyllingnæs laver i rapsstub såbed til hvede.

Cruiser 9 XL med ni meters arbejdsbredde er målrettet ganske øverlige harvninger. Maksimal arbejdsdybde er 15 centimeter.

Cruiser 9 XL harven er monteret med FlexGrip-tænder, som har en mild forspænding i fjedrene på 180 kilo og den ønskede, præcise harvedybde kan holdes selv i svær lerjord.

Tandsporsafstanden på Cruiser 9 XL harven er 17 centimeter fordelt på seks buller, og der er dømt uhindret gennemgang af store mængder plantemateriale, herunder snittet halm. Med kørsel godt på skrå af den normale kørsels- og høstretning er der med Cruiser-harven rig mulighed for at trække plantemateriale og halmrester godt ud for perfekt fordeling.

Forud for såning laver Cruiser-harven et lækkert og bekvemt såbed og efterlader masser af ønsket krymmel.

FlexGrip tanden kan monteres med diverse skærspidser. Også små gåsefødder hvis der ønskes fuld gennemskæring. Pakkeren er den populære og universelle Dobbelt RollPack, der begår sig vel i alle jordtyper fra sand til lerjord.


Leverede varen i østjysk muld
Vi har i dette efterår den store glæde at få en af de nye Cruiser 9 XL harver her til landet. Debuten i dansk muld gik i den gode og frugtbare lermuld på Gyllingnæs Gods ved Odder.

Marksjakket på Gyllingnæs har kun lutter roser til Cruiser-harvens arbejde. FlexGrip tænderne, som i tilfældet her er monteret med fem centimeter smalle mejselskær med hårdmetal belægning lige efter bogen, holder dybden – også i de svære ler-pletter samt i foragre med sammenkørte spor.

Cruiseren laver en masse dejligt krymmel i overfladen forud for såning af hvede med bedriftens Focus 6 TD strip-till såmaskine. Med denne ukomplicerede pløjefri teknik og specielt på lerjordene, får afgrøden den bedste start, og kernerne har de bedste betingelser for at spire. Også mulige agersnegle får kamp til stregen med denne øverlige harvning.

FlexGrip-tanden gør en væsentlig forskel i positiv retning, og marken afleveres meget jævn og bearbejdet efter Cruiser`en, konstaterer markfolkene på Gyllingnæs. Harvedybden er omkring de otte centimeter.

Stor tilfredshed med Cruiser`ens fine arbejde gjorde, at Gyllingnæs Gods valgte at investere i den nye Cruiser 9 XL harve. Her afløser Cruiser -harven en harvetype med klassiske fjerdertænder, som har udfordringer med at holde den ønskede harvedybde.

Cruiser 9 XL er forrest på harven monteret med pakkerhjul i fuld bredde. Dette set-up giver mulighed for at benytte harven til såbedstilberedning efter plov, hvor hele harvens bredde bliver pakket.

Så i et pløjet system kan Cruiser harven udnyttes universelt både som såbedsharve, samt som stubredskab inden pløjning – og specielt på lerjorde til at jagte agersnegle med i stubben inden pløjning.

Cruiser harve serien fås i diverse arbejdsbredder fra 4 til 12 meter. Cruiser 4, 5 og 6 SL er liftophængte udgaver.

Cruiser 9 XL harven er monteret med fem centimeter smalle mejselskærspidser.

Del denne artikel

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.