Mød din PløjefriRådgiver: Lars B. Andreasen

Lars B. Andreasen har mere end 20 års erfaring med pløjefri dyrkning og har både arbejdet med forskning og rådgivning på området.
Lars B. Andreasen
Lars B. Andreasen har arbejdet med pløjefri dyrkning både indenfor forskning og rådgivning.

Lars B. Andreasen er til daglig planteavlskonsulent med speciale i salgsafgrøder og planteværn hos Fjordland samt PløjefriRådgiver under FRDK.

Han er uddannet landbrugstekniker og har arbejdet med pløjefri dyrkning siden 2001.

Først i tre år med forskning og forsøgsplanlægning hos Danmarks JordbrugsForskning og siden 2004 med rådgivning inden for pløjefri dyrkning hos Landbo Limfjord, nu Fjordland.

Lars rådgiver primært inden for salgsafgrøder og frøgræs i det pløjefri system, men har også en del erfaring med pløjefri grovfoder, som er et område i fremgang.

– Jeg er PløjefriRådgiver, fordi det er spændende at få dyrkningssystemet til at lykkes, og fordi det er givende og udfordrende at arbejde sammen med landmænd, der interesserer sig for jorden og de biologiske processer, der foregår under overfladen. Jeg tror, at pløjefri dyrkning er fremtidens dyrkningssystem, for der er fokus på samspil og biodiversitet – jorden, mikrofauna og planterne imellem, siger han.


En del af et stærkt netværk
FRDK faciliterer et netværk for specialrådgivere indenfor pløjefri dyrkning og conservation agriculture. Vi kalder dem PløjefriRådgivere.

Igennem netværket bliver de fagligt opdateret og klædt på til at rådgive indenfor dyrkningssystemerne. Samtidig giver det dem et fagligt fællesskab med mulighed for sparring med andre rådgivere, der arbejder med det samme som dem.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.