Mød din PløjefriRådgiver: Erik Sandal

Erik Sandal har arbejdet med pløjefri dyrkning hos Velas siden 2007, og før det arbejdede han med dyrkningssystemet i syv år hos Seges.
Erik Sandal

Erik Sandal er til daglig Chefrådgiver Planteproduktion hos Velas. Han er uddannet cand. agro fra Landbohøjskolen i 1982 og har været pløjefri rådgiver i Velas siden 2007. Før det arbejdede han med pløjefri dyrkning på SEGES i syv år.

Erik Sandal er desuden medlem af FRDKs bestyrelse og formand for fagudvalget.

– Jeg er PløjefriRådgiver, fordi jeg altid har interesseret mig for jord. Hvordan er jordens frugtbarhed, og hvad sker der under jorden? Jeg interesserer mig desuden meget for produktionsøkonomi, som er særligt interessant inden for pløjefri dyrkning, hvor det jo er muligt at spare omkostninger, uden det går ud over udbyttet. Jeg anser desuden pløjefri dyrkning som et godt bud på en dyrkningsform, der kan modsvare samfundet krav om en miljø- og klimamæssig bæredygtig dyrkningsform. Herudover synes jeg, at det er meget spændende at arbejde med de landmænd, der interesserer sig for pløjefri dyrkning. De er åbne over for nyt og tænker i muligheder frem for begrænsninger.

Jeg er desuden imponeret over, hvor meget FRDK har påvirket det generelle kendskab til pløjefri dyrkning i dag.


Et stærkt fagligt netværk
FRDK faciliterer et netværk for specialrådgivere indenfor pløjefri dyrkning og conservation agriculture. Vi kalder dem PløjefriRådgivere.

Igennem netværket bliver de fagligt opdateret og klædt på til at rådgive indenfor dyrkningssystemerne. Samtidig giver det dem et fagligt fællesskab med mulighed for sparring med andre rådgivere, der arbejder med det samme som dem.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.