Mød din PløjefriRådgiver: Charlotte M. Jakobsen

Charlotte M. Jakobsen er en af vores yngre PløjefriRådgivere. Hun har en kandidatuddannelse i agrobiologi med speciale indenfor planteernæring og -sundhed.
Charlotte M. Jakobsen
Charlotte M. Jakobsen har en kandidatuddannelse i agrobiologi fra AU og har rådgivet i pløjefri dyrkning i tre år.

Charlotte M. Jakobsen er planterådgiver i Vestjysk Landboforening. Hun har en kandidatuddannelse i agrobiologi fra AU med speciale i planteernæring og -sundhed, og har rådgivet indenfor pløjefri dyrkning i tre år.

– Jeg er pløjefrirådgiver fordi jeg har jord i hoved. Det er fascinerende at se, hvordan jordens struktur og dynamikker påvirker planternes udvikling og sundhed. Samtidig handler rådgivning i pløjefridyrkning ikke kun om jordens fysik, men rådgivning i mange tiltag, hvor helheden er vigtig. Timing, sædskifter, ukrudtstryk og sortsvalg er bare nogle af de ting, der skal være styr på for at kunne få succes med den pløjefri dyrkning, siger hun.


Et stærkt netværk
FRDK faciliterer et netværk for specialrådgivere indenfor pløjefri dyrkning og conservation agriculture. Vi kalder dem PløjefriRådgivere.

Igennem netværket bliver de fagligt opdateret og klædt på til at rådgive indenfor dyrkningssystemerne. Samtidig giver det dem et fagligt fællesskab med mulighed for sparring med andre rådgivere, der arbejder med det samme som dem.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.