Mød din PløjefriRådgiver: Anders Smedemand Musse

Anders Smedemand Musse satser på pløjefri dyrkning både professionelt og privat på egen bedrift.
Anders Smedemand Musse
Anders Smedemand Musse er PløjefriRådgiver og har rådgivet i pløjefri rådgivning i 10 år.

Anders Smedemand Musse er plantekonsulent og chef for planteavlsafdelingen i Kolding Herreds Landbrugsforening.  

Han er uddannet agronom med speciale indenfor slagsafgrøder og uddannet PløjefriRådgiver og har rådgivet i pløjefri dyrkning de seneste ti år.

Han driver i fritiden selv en bedrift på godt 300 hektar ved Kolding med både økologisk og konventionelt planteavl, hvor 80 procent af den konventionelle del drives pløjefrit.

– Jeg finder de mange faglige aspekter i den pløjefri dyrkning meget interessant, og landmænd med interesse for pløjefri dyrkning er ofte langt mere åbne og interesseret i at ændre eller udvikle bedriften, siger rådgiveren.


Satser på pløjefri dyrkning
Anders Smedemand Musse er ikke i tvivl om, at arealet, der dyrkes pløjefrit, vil stige markant de kommende år.

Han arbejder derfor også for, at planteavlskontoret ved Kolding Herreds Landbrugsforening har et stærkt  rådgivningstilbud indenfor pløjefri dyrkning.  

– Som leder af kontoret mener jeg det er vigtigt, at vi lokalt skal kunne tilbyde en målrettet rådgivning, hvorfor jeg senest har ansat en konsulent med stor erfaring i pløjefri dyrkning, Kasper Kjær Jensen, som samtidig er maskinkonsulent med stor fokus på maskinøkonomi, fortæller han.


Et stærkt netværk
FRDK faciliterer netværket for specialrådgivere indenfor pløjefri dyrkning og conservation agriculture. Vi kalder dem PløjefriRådgivere.

Igennem netværket bliver de fagligt opdateret og klædt på til at rådgive indenfor dyrkningssystemerne. Samtidig giver det dem et fagligt fællesskab med mulighed for sparring med andre rådgivere, der arbejder med det samme som dem.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.