Interessen for pløjefri dyrkning stiger og stiger

Der er en stadig stigende interesse for de pløjefri dyrkningssystemer. Det mærkes også hos FRDK, der har oplevet en stor tilslutning til at komme med i erfa-grupper og på markbesøg.
Søren Wind Åben pløjefri mark
Det er tid til at forny medlemskabet af FRDK

Nye tal fra Danmarks statistik viser, at der er fremgang i antallet af hektar, der dyrkes pløjefrit. Hver femte hektar dyrkes i dag uden brug af ploven.

Det er dobbelt så mange som for bare fem år siden.

Den stigende interesse for dyrkningsformerne uden plov viser sig også hos FRDK. Der kommer løbende nye medlemmer til, og interessen for foreningens sidste nye tiltag, Åben pløjefri mark, har været over al forventning med 275 deltagere.

– Vi havde håbet på cirka halvdelen, så vi er meget tilfredse, siger Henrik Terp, der er formand for FRDK.


Interesse for erfa-grupper
Det er dog ikke første gang, at FRDK oplever en overvældende stor interesse for dyrkningssystemerne, herunder conservation agriculture. Det samme skete, da foreningen i samarbejde med Seges søgte deltagere til nye erfa-grupper.

Forventningen var et par håndfulde, men der kom 160 henvendelser, og flere end 100 landmænd er nu fordelt ud i gruppe afhængig af deres interesse.

Der er lavet tre grupper, der arbejder med conservation agriculture, tre specialgrupper og syv grupper for pløjefri dyrkning.


Interesse i hele landet
Formand Henrik Terp var en af i alt fem værter, der lagde marker til Åben pløjefri mark. Udover hos formanden på Sanderumgaard på Fyn, var der Åben Pløjefri Mark i Slagelse hos naboerne Simon Christensen og Michael Andersen, i Gredstedbro hos Bent Jepsen, i Gadbjerg ved Jørgen Nielsen og endelig hos Martin Molbo i Ulstrup ved Randers.

Både Henrik Terp og Martin Molbo dyrker deres jorder ud fra principperne i conservation agriculture, så der havde gæsterne også mulighed for at stifte bekendtskab med direkte såning,

Der var størst deltagelse i Slagelse, hvor der var 80 deltagere. 

Der var 80 deltagere til Åben pløjefri mark i Slagelse, hvor Mikael Andersen og Simon Christensen var værter
GUDP logo

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.