FRDK tester alternative efterafgrøder i majs

FRDK forsøger sig med bælgplanter i to nye testblandinger til efterafgrøder i majs.
Cikorie
Man kan med fordel vælge en efterafgrøde med cikorie til sine majsmarker. Cikorie giver en god roddybde i efterafgrøden.

I to nordjyske forsøgsmarker har FRDK valgt at afprøve nye, alternative blandinger til de traditionelle græs-efterafgrøder i majs. Den ene er en blanding af cikorie og seradel, og den anden er en blanding af rajgræs og blodkløver (inkarnatkløver).

– Vi har længe kigget på en blanding af cikorie og seradel, for det kunne være rigtig godt, hvis vi kunne få bælgplanter til at lykkes som efterafgrøder i majs, siger Erik Sandal, FRDK, der er planteavlskonsulent og manden bag de nye blandinger, der nu testes på forsøgsbasis i to forskellige forsøgsmarker hos den nordjyske landboforening Agri Nord.

Foreløbig ser det ud til, at begge blandinger er lykkedes godt, og FRDK, der har forhandling af en række forskellige efterafgrøde-frø i shopFRDK, glæder sig til at vise de to blandinger frem.


Få mere ud af efterafgrøderne
Forsøgene med de to nye alternativer skal gerne resultere i, at grovfoderproducenterne kan få endnu mere ud af deres efterafgrøder i majs.

– Hvis vi kan få bælgplanter til at lykkes, får vi en større produktion af kvælstof, og vi kan jo lige så godt få mest muligt ud af efterafgrøderne, siger han.

Samtidig har bælgplanter en gavnlig effekt på jordens mikroliv, så blandingerne skulle også gerne medvirke til en sundere jord. Cikorie har pælerod og kan også lave en jordløsning, og i begge blandinger er der også lagt vægt på, at de lukker godt af for ukrudtet.

Blandingerne kan ses til Grovfoderdag hos Agri Nord i Nordjylland. Se mere HER

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.