Artikelforfatter

Førstehjælp til hårdt pakket jord

FRDK Sund Jord-løsning er en speciel efterafgrødeblanding, der er designet til at løsne og genoplive jord, der har strukturskader eller har dårlig næringsstofoptagelse.
Køreskade pakningsskade
Har jorden været udsat for struktur- eller pakningsskader, kan FRDKs efterafgrødeblanding FRDK Sund Jord-løsning være en mulighed

Sund Jord-løsning er en af FRDKs fire specialblandinger. Blandingen er sammensat ud fra ønsket om en blanding, der tilgodeser behovet for løsning af jord, der vurderes at have et generelt behov.

En pakket jord og måske endda en jord, der mangler liv efter megen trafik, og har en ødelagt struktur efter våde forhold. Det kan også være en jord, hvor der er områder med dårlig fosforoptagelse.

Til at afhjælpe disse problemer er Sund Jord-løsning særlig velegnet med et indhold, der afpasset til netop dette.


Løsner jorden
Blandingen indeholder Foderradis Strukturator, Boghvede Hajnalka, Bitter lupin Azuro, Olieræddike Rufus og Honningurt Angelia. 

Strukturator er særlig velegnet til at gå i dybden og på den måde lukke op, så den næste afgrøde kan følge rodgangene ned.  Lupin er også meget dybtgående, foruden at den producerer kvælstof.


Gavner tilgængelighed af fosfor og andre næringsstoffer
Boghveden vokser normalt meget hurtigt til om efteråret, dog kun til eventuel nattefrost begynder. Den er god til at løsne fosfor og kalium fra jordpuljen.

Honningurt vokser normalt også godt og hurtigt til om efteråret og har symbiose med og fremmer samtidig mykorrizha-svampe. Derved frigøres hårdt bundet fosfor, hvilket kan være særlig vigtig på strukturskadede jorde.

Desuden er honningurt hurtig i blomst til gavn for insekter.

Olieræddike indgår også med sorten Rufus. Det er en sildig sort, hvorved den vokser i lang tid før, den begynder blomstring. Derved holdes der gang i en meget stor optagelse af tilgængelige næringsstoffer, og der dannes en god struktur i overjorden.


Mest effekt ved lang levetid
I øvrigt bør en efterafgrøde som omtalte ligge vinteren over for at få længst mulig tid til arbejdet med at afhjælpe strukturskader.

Det bør alle efterafgrøder, der ikke indeholder græs, men i særlig grad Sund Jord-løsning.

Find blandingen her

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.