Focus Ultra er nu godkendt til splitbehandling i vinterraps og kartofler

Focus Ultra fra BASF kan dermed anvendes til tidlig, effektiv bekæmpelse af både spildkorn og græsukrudt i vinterraps allerede fra det kommende efterår

Miljøstyrelsen har netop godkendt, at herbicidet Focus Ultra må anvendes i en splitbehandling i vinterraps og kartofler. Det betyder, at Focus Ultra nu kan anvendes på et tidligt tidspunkt mod spildkorn, og en senere behandling mod græsukrudt. Focus Ultra kan allerede nu i efteråret anvendes som splitbehandling i rapsen.
Godkendelsen af splitbehandling af Focus Ultra åbner for nye effektive behandlinger af spildkorn og græsukrudt i vinterraps. Focus Ultra er nu godkendt til en splitbehandling i vinterraps og kartofler på 2 x 0,5-1,0 l pr. ha eller 1 x 1-2 l pr. ha. Intervallet mellem behandlinger skal mindst være på 7 dage. Maks dosering pr. år er 2,0 l pr. ha og ikke senere end vækststadie 32.
Tidligere måtte Focus Ultra kun udbringes maksimalt 1 gang pr. år.
Midlet kan nu anvendes hver tredje år. Effekten øges ved at tilsætte 0,5 l DASH pr. ha.

Kun behov for ét middel på hylden
BASF anbefaler at anvende 0,75 – 1,0 l pr. ha til bekæmpelse af spildkorn og senere, når rapsen har ca. 3 blade, en behandling med Focus Ultra med 0,75 – 1,0 l pr. ha mod græsukrudt.
– Focus Ultra er dermed blevet endnu mere fleksibel at anvende til sæson 2023 i raps. Der er nu kun behov for ét produkt på hylden til tidlig bekæmpelse af både spildkorn og græsukrudt, siger Søren
Severin, Crop Manager, BASF Danmark.

Rajgræs og spildkorn kan bekæmpes effektivt med Focus Ultra i raps
Rajgræs breder sig voldsomt i disse år og er blevet stadig mere resistent mod ALS-midlerne (minimidlerne) og kan derfor ikke bekæmpes effektivt længere i korn.
Focus Ultra har i forsøg vist stor effektivitet mod både spildkorn og græsukrudt i vinterraps. Også i andre bredbladede afgrøder som f.eks. roer, kartofler, majs (DIM tolerante sorter), lucerne, kløver, hestebønner og ærter (til modenhed og friske) kan græsukrudt bekæmpes med Focus Ultra.
Godkendelsen af at anvende Focus Ultra i splitbehandling i kartofler har desuden en sprøjtefrist på 56 dage. Endvidere er Focus Ultra godkendt med en dosering mod kvik på 4-5 l pr. ha, men med maksimalt 1 behandling pr. år.

Anvendelsen af Focus Ultra er stigende
Anders Ravn- Nielsen, Sales Manager i BASF Danmark, glæder sig over, at markedet og brugerne af Focus Ultra nu har muligheden for at anvende et middel, der både er ledende, velafprøvet, gennemtestet og
nu med endnu større fleksibilitet. Focus Ultra er særdeles værdsat af brugerne, og det har vist sig i form af en stadig stigende anvendelse af midlet gennem de seneste 3 sæsoner.
– BASF har i god tid planlagt efter en mulig godkendelse af splitbehandling i raps og kartofler. Lageret af Focus Ultra er fyldt op, så vi kan opfylde markedets efterspørgsel i den kommende sæson,
siger Anders-Ravn Nielsen.

Om BASF

BASF er verdens førende virksomhed inden for kemisk industri: We create chemistry.
Produktporteføljen strækker sig over alt fra kemikalier, plastmaterialer, industrielle løsninger,
overfladeteknologier, ernæring og pleje til plantebeskyttelse og landbrugsløsninger. Vi forener
økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed.
Gennem videnskab og innovation gør vi vores kunder i næsten enhver branche i stand til at leve op
til samfundets aktuelle og fremtidige krav.
Vi har opsummeret dette bidrag i vores virksomhedsformål: We create chemistry for at sustainable
future. I 2022 opnåede BASF en omsætning på ca. 87,3 milliarder euro og havde ved årets slutning
mere end 111.000 medarbejdere.
BASF’s aktier handles på børserne i Frankfurt (BAS), London (BFA) og Zürich (AN). Yderligere
oplysninger om BASF findes på internettet på www.basf.dk.

Del denne artikel

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.