Du kan stadig komme med: Erfa-grupper om Conservation Agriculture

Pressemeddelselse: Over 100 landmænd viser interesse for Conservation Agriculture
Landmænd fra hele landet har ytret interesse for at være med i en erfagruppe om Pløjefri dyrkning eller CA. Mange af de interessererede pløjer i dag.

Opdateret 11. januar.
I alt 160 har svaret. To kort med dyrkningsform og bedriftstyper er indsat nederst (Hop til kort).

Pressemeddelelse 5. januar
I alt 117 landmænd har vist interesse for at komme med i en erfa-gruppe om Conservation Agriculture (CA) eller pløjefri dyrkning. De interesserede dækker det meste af landet og består af landmænd, som praktiserer alle grader af jordbearbejdning i dag

Der er ingen tvivl om, at mange danske landmænd går med overvejelser omkring at droppe ploven og prøve kræfter med pløjefri dyrkning og conservation agriculture.

Det står klart, efter at SEGES i samarbejde med FRDK og rådgivere indenfor de pløjefri systemer har efterlyst deltagere til nye erfa-grupper.

På få uger har mere end 100 landmænd meldt sig på banen. 117 i alt.

– Erfagrupperne giver en fantastisk mulighed for at optimere dyrkningssystemerne i praksis og vi er rigtig glade for at have specialkonsulenter i pløjefri dyrkning overalt i landet, som er klar til at tage udfordringen op, siger Annette Vibeke Vestergaard, Landskonsulent, Jord og Dyrk, SEGES.

Flere pløjende landmænd er interesseret
Ud af de i alt 117 interesserede pløjer 26 af landmændene i dag en del eller hele deres areal. Det svarer til hver femte deltager i de nye erfa-grupper.

– Det er meget interessant at se, at så mange pløjende landmænd også er interesserede i principper for conservation agriculture, siger Hans Henrik Pedersen, der er projektchef hos Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK (FRDK).

De øvrige interesserede landmænd bearbejder i dag jorden i forskellig grad. Nogle dybdeharver, andre laver overfladisk jordbearbejdning, og andre igen sår direkte.

Oprettes ud fra geografi eller specifik interesse
De landmænd, der har tilmeldt sig, kommer fra hele landet, og både planteavlere, mælke- og svineproducenter er bredt repræsenteret.

Hver landmand har tilkendegivet, hvilke ønsker han eller hun har til en erfa-gruppe. De nye erfa-grupper sammensættes derefter, så der er sammenfald mellem interesser og ønsker.

– Nogle ønsker at indgå i en lokal gruppe, mens andre har tilkendegivet, at de vil køre langt efter at mødes med nogle, der har samme interesser som dem selv, fortæller Hans Henrik Pedersen.

Plads til flere
Der kan stadig nå at komme flere interesserede med i de nye erfa-grupper, da sidste tilmeldingsfrist først er på mandag den 10. januar.

Udfyld spørgskemaet her.

Læs mere på LandbrugsInfo

Aktiviteten er støttet af projektet »Succes med CA«, der støttes af Promilleafgiftsfonden.

Kontaktoplysninger:

Annette Vibeke Vestergaard, Landskonsulent, Jord og Dyrk, SEGES, , 5119 5546

Hans Henrik Pedersen, projektchef, FRDK, , 2171 7737

Opdaterede kort 11. januar

Uden for kortene, har vi modtaget svar fra Norge og fra Sverige.

Deltagere er her markeret med en jordbehandlingsprakis, der udføres på ejendommen. Er en ejendom f.eks. markeret med pløjning, er dette dog ikke nødvendigvis den mest udbredte metode på bedriften.
Svar opdelt efter bedriftstype. De grønne er planteavlere, der har angivet, at de dyrker græsfrø.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.