Solen skinner, jordtemperaturen stiger, og de fleste steder er majssåningen i fuld gang. Modsat sidste år, hvor koldt og vådt vejr forsinkede majssåningen markant, ser det ud til, at vi i år får en mere normal majsetablering i forhold til såtidspunkt. Dog er såbedet ved at være meget tørt rundt omkring.

Dette betyder, at det er tid til at planlægge den kommende ukrudtsbekæmpelse.

Har man ikke fået nedvisnet inden jordbearbejdningen, er det et must at nå ud med glyphosat inden fremspiring for at sikre en effektiv bekæmpelse af græs og 2-kimbladet ukrudt, som har overlevet jordbearbejdningen.


Ny ukrudt skal bekæmpes
Har man fået nedvisnet inden jordbearbejdning, er der lidt mere ro på, men man skal dog overveje, om det alligevel vil være fordelagtigt med en ukrudtssprøjtning inden fremspiring, hvis meget nyt ukrudt er på vej. Det kan være, hvis såbedet har været klargjort i længere tid før såning. Vær dog meget opmærksom på, at majsene ikke er spiret ved for eksempel læhegn, sydvendte skråninger og så videre.

Når vi skal bekæmpe ukrudt i majs, er rettidighed vigtigt. Især på arealer med hanespore, ærenpris, snerlepileurt og storkenæb.


Revidering af sprøjteplanen
Hvis man kommer for sent ud til den første sprøjtning, er det vigtigt at tage højde for, om sprøjteplanen skal revideres med hensyn til middelvalg og dosis.
Hvis der skal sås græsefterafgrøder i majsene, er det også vigtigt at komme tidlig i gang med ukrudtsbekæmpelsen, så ukrudtet kan bekæmpes effektivt, og det samtidig nås at så efterafgrøder først i juni.

Hent vejledning her:

Find vejledning til forårets ukrudtsstrategi i majsen her: https://frdk.dk/wp-content/uploads/2022/05/Ukrudtsbekaempelse-i-ploejefri-majs.pdf

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.