Der er erosion i Danmark

Da EU for nogle år siden ville forbyde pløjning på skrånende arealer, meddelte L&F, at der ikke er erosion i Danmark. Kun i Alperne. Men vi ser også fænomenet i Danmark.
22_09_Erosion i Danmark_Skyllerende_Søren Ilsoe
Erosion i Danmark

At der ikke skulle være erosion i Danmark, kan man så tvivl om. Og mange landmand i Danmark har da oplevet, hvordan der kommer store skylle-render efter de til tider kraftige regnbyger og skybrud, vi oplever hyppigere og hyppigere.

Søren Ilsøe, der selv er CA-landmand og rådgiver med speciale indenfor pløjefri dyrkning og CA, har været forbi og fotografere resultatet af 60 millimeter regn på pløjede arealer tæt på Tystrup-Bavelse Sø. Billederne viser kraftig erosion.

Mange af vores medlemmer oplevede fænomenet, før de lagde om til reduceret jordbearbejdning. Men efterhånden som jordstrukturen bliver bedre, så bliver erosions-problemet mindre og mindre.

Maskinbladet har for nylig bragt en artikel om, at pløjning på marker og skråninger kan true fremtidige afgrøde-udbytter på grund af risikoen for erosion forårsaget af vejret. Læs artiklen her (hvis du er abonnent).

Følg Søren Isløe på twitter, klik HER.

Her kan du følge med i de erfaringer, han gør sig, med conservation agriculture.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.