Der er erosion i Danmark

Da EU for nogle år siden ville forbyde pløjning på skrånende arealer, meddelte L&F, at der ikke er erosion i Danmark. Kun i Alperne. Men vi ser også fænomenet i Danmark.
22_09_Erosion i Danmark_Skyllerende_Søren Ilsoe
Erosion i Danmark

At der ikke skulle være erosion i Danmark, kan man så tvivl om. Og mange landmand i Danmark har da oplevet, hvordan der kommer store skylle-render efter de til tider kraftige regnbyger og skybrud, vi oplever hyppigere og hyppigere.

Søren Ilsøe, der selv er CA-landmand og rådgiver med speciale indenfor pløjefri dyrkning og CA, har været forbi og fotografere resultatet af 60 millimeter regn på pløjede arealer tæt på Tystrup-Bavelse Sø. Billederne viser kraftig erosion.

Mange af vores medlemmer oplevede fænomenet, før de lagde om til reduceret jordbearbejdning. Men efterhånden som jordstrukturen bliver bedre, så bliver erosions-problemet mindre og mindre.

Maskinbladet har for nylig bragt en artikel om, at pløjning på marker og skråninger kan true fremtidige afgrøde-udbytter på grund af risikoen for erosion forårsaget af vejret. Læs artiklen her (hvis du er abonnent).

Følg Søren Isløe på twitter, klik HER.

Her kan du følge med i de erfaringer, han gør sig, med conservation agriculture.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

FRDK medlems login

Her kan du logge ind hvis du er medlem.

Er du ikke medlem?

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.