Artikelforfatter

Carbon Farm-efterafgrøden kan opbygge jordens kulstofindhold

Efterafgrøder er meget vigtige for at sikre, at der er vækst på jorden hele året. Derved bindes kulstof, og jordens egenskaber vedligeholdes og eller forbedres.
Carbon Farm efterafgrødeblanding
Efterafgrødeblandingen Carbon Farm fra ShopFRDK er et godt eksempel på en blanding med både kortblomstrede arter, græsser og bælgplanter.

Carbon Farm-efterafgrødeblandingen er resultatet af vores projekt af samme navn, der nu kører på femte år. Som titlen lyder går projektet ud på at belyse, om man kan opbygge jordens kulstofindhold ved at ændre på dyrkningen.

Denne ændring finder både sted i sædskiftet, men særligt vigtig er det, at der testes efterafgrøder. Efterafgrøder er meget vigtige for at sikre, at der er vækst på jorden gerne hele året. Derved bindes kulstof, og jordens egenskaber vedligeholdes og eller forbedres.

Alt liv i og ved jorden er afhængig af en kulstofforsyning fra planters fotosyntese, og dette er en meget vigtig opgave for efterafgrøder.


Kvælstofopbygning
Carbon Farm-blandingens indhold af blodkløver og alexandrinekløver sikrer, at der er kløver under alle forhold.  Der er både foder og vintervikke i, og derved er der sikkerhed for en stor kvælstofopbygning også henover vinteren. Vintervikken holder på kvælstoffet indtil næste forår.

Boghvede, honningurt og hør sikrer, at der både er blomster i marken til insekterne, og samtidig er de hurtigt-voksende, og deres gode stængler hjælper som støtte til bælgplanterne. Olieræddiken og strukturator går i stor dybde og henter derved kvælstof op, som andet ikke får fat på.

Den store roddybde og rodstørrelsen sikrer de kommende afgrøders muligheder for at komme ned efter vand og næring.

Find blandingen her

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.