Efterlysning billeder: Nye blomsterblandinger fra shopFRDK

shopFRDK lacerede i foråret tre nye blomsterblandinger. Har du sået en af disse blandinger må du meget gerne sende billeder, så vi kan blive klogere på blandingerne.
Blomsterblanding Honningplanter flerårig. Foto Klaus Petersen, august 2021,
Honningplanter flerårig. Fotograferet af Klaus Petersen, LBF ved Rutsker Kirke, august 2021.

FRDK blomsterbrak
Dette er vores anbefaling til en prisbillig blanding til MFO blomster- og MFO bestøverbrak arealer, Blanding blev op til sæsonen optimeret med flere flerårige arter, således, at den kan ligge i mindst to år. Blandingen består af Olieræddike, Honningurt, Boghvede, Hør, Alm. Katost, Fodermarvkål (2-årig), Rødkløver (flerårig) og Kællingetand (flerårig). De enårige arter vil kaste frø, der kan spire i efteråret eller næste forår.

Jeg har endnu kke billeder fra tidligt på sommeren, men jeg formoder, at olieræddike, honningurt og boghvede da har domineret. Herunder ses billeder fra Jens Arne Sørensen på Mols, der har udsået blandingen i mange striber og derudover på et brakareal på lettere god.

FRDK blomsterbrak i en stribe på bedre jord. Katost blomster og tiltræker bier og større insekter. Foto Hans Henrik Pedersen 4. septemer 2021
FRDK blomsterbrak i en stribe på bedre jord. Katost blomstrer og tiltræker bier og større insekter.
FRDK blomsterbrak. Fra mark på lettere jord. Rødkløver og kællingtand (gule blomster) har overtaget. Foto Hans Henrik Pedersen 4. septemer 2021 Ved Jens Arne Sørensen Mols
FRDK blomsterbrak. Fra mark på lettere jord. Rødkløver og kællingtand (gule blomster) har overtaget. Foto er fra 4. septemer 2021

Honningplanter (1 årig og flerårige)
Vores leverandør Freudenberger lancerede i foråret to mangfoldig blomsterblandinger, der ligeledes er velegnet til MFO striber og større arealer. Den enårige blanding består af 13 blomstrende arter. I den flerårige er tilsat yderlige 20 to-årge og flerårige arter. Der er ikke olieræddike eller andre korsblomstrede arter i de to blandinger.

Øverst i denne historie ses et billede af Honningplanter flerårig. Billede er taget af Klaus Petersen fra Bornholms Landbrug & Fødevarer. Klaus er projektleder for kampagnen “Bornholm Blomstrer”. Til denne sæson har landmænd tilknyttet kampagnen primært sået blandingen “Honningplanter fler-årig”, da man ønsker, at arealerne kan stå i flere år, uden at de skal genetableres.

Arealer på Bornholm
Ifølge klaus Petersen er det nordligste blomsterareal ved Rutsker Kirke det mest veletablerede. Tørken prægede såarbejdet i foråret. Skulle du i efteråret færdes på Bornholm, så kan et kort over landmænd, der har udsået blomsterealer i år ses fra dette link

Billeder
Husk:
Send gerne billeder og meget gerne med en kort beskrivel af jordtype, samt hvornår og hvordan blomsterne er etableret. Du kan sende til . Så kan billedet ende på denne side.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.