Artikelforfatter

Bayer har et nyt herbicid molekyle

Bayer har annonceret, at de har fundet er nyt molekyle med bred ukrudtsvirkning. Molekylet er endnu i en tidlig udviklings- og godkendelses proces, så der kan gå mange år, før det er klart til at erstatte glyphosat.

Potteforsøg med det nye testherbicid. Det er her afprøvet på to græsser, der har opnået resistens mod glyphosat. Kilde: Bayer

Bayer angiver i pressemeddelse, at effektive herbicider er vigtige for dyrkningssystemer som “NoTill”, der putter drivhusgasser ned i jorden. Det oplyses i pressemeddelelsen desuden, at Bayer over de kommende år budgetterer med at bruge fem milliarder euro på at udvikle herbicider. I det budget indgår dog også udvikling af resistente afgrøder, der kan behandles med det nye herbicid, sådan som vi kender det fra Syd- og Nordamerika med glyphosat-resistente afgrøder, som blandt andet majs, sojabønne og raps.

Godkendelsen af et nyt herbicid kan tage mange år, og Bayer vil utvivlsomt time en lancering afhængigt af tilgængeligheden af glyphosat. Så længe glyphosat er på markedet vil dette reducere markedet for et andet totalherbicid, som forventeligt vil blive flere gange dyrere at anvende.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.