Filmanmeldelse: Kiss The Ground

Har du ikke allerede set den, så kan det anbefales at se filmen Kiss The Ground, som handler om conservation agriculture og regenerativt landbrug.

Der er ingen tvivl om, at vores dyrkningsformer vinder indpas mange steder. Ikke alene indenfor vores erhverv, hvor flere og flere lægger om til reduceret jordbearbejdning, men også udenfor erhvervet.

Regenerativt landbrug er blevet moderne.

Tilbage i 2020 udkom dokumentarfilmen Kiss The Ground på streaming-tjenesten Netflix, hvor den stadig kan ses i dag.

Den kendte Hollywood-skuespiller Woody Harrelson fortæller historien om, hvordan regenerativt landbrug er vejen til hurtigt at stabilisere klimaet, genetablere tabte økosystemer og samtidig producere fødevarer.

I filmen møder vi både landmænd, forskere og rådgivere og andre, der alle er på den samme mission om at skabe en sund jord og opnå alle de kendte fordele, der følger med.

Der er blandt andet besøg hos den kendte amerikanske landmand Gabe Brown, som er en af de største pionere indenfor reduceret jordbearbejdning i verden.

Filmen har fået flotte anmeldelser og er prisbelønnet. Den er absolut værd at se. Samtidig er den også amerikansk, og der spilles på alle tangenter for at få budskabet ud.

Det kan af og til blive en anelse svulstigt, men det er effektiv kommunikation overfor mennesker, der ikke kender til landbruget.

Filmen har sin egen hjemmeside. Se den her

FRDK giver filmen 5 ud af 6 regnorm.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.