Artikelforfatter

Weaving får ny importør

Skærbæk Maskinforretning har overtaget importen af Weaving såmaskinerne efter Jens Sørensen, som fortsætter som produktkonsulent.
Thomas Kier Skærbæk Maskinforretning
Skærbæk Maskinforretning og sælger Thomas Kier overtager importen af de engelske Weaving såmaskiner.

Fremover er det maskinimportøren Skærbæk Maskinforretning, der står for importen af de engelske disc-såmaskiner fra Weaving.

Skærbæk Maskinforretning overtager efter Jens Sørensen, som fortsætter som produktkonsulent.

– Det var nødvendigt at få et firma bag, der har et lager og hurtigt kan ekspedere ordrer. Det var svært for Jens at klare som ene mand, fortæller Thomas Kier, der fremover har ansvaret for Weaving-brandet i maskinforretningen.


Udvider no-till-sortimentet
Skærbæk Maskinforretning har i forvejen et full-line maskin- og redskabsprogram til det pløjefri landbrug og conservation agriculture, og udvider altså nu med Weaving-brandet.

Maskinforretningen importerer maskiner og redskaber fra AgroMasz, hvor der findes alt fra tandsåmaskiner til alle typer af jordbearbejdningsredskaber. AgroMasz produceres i Polen, men jernet er svensk og på såmaskinen er discene fra Italien.

– Agro Masz er god kvalitet til en fornuftig pris, siger Thomas Kier.

Han kan sælge en tre-meters såmaskine med discs, GPS og isobus til 228.000 kroner.

– Agro Masz såmaskinen forarbejder jorden med en discenhed, sår med en dobbeltdisc-såenhed og pakker med en tandpakkervalse, fortæller han.


Erfaring med reduceret jordbearbejdning
Thomas Kier har arbejdet med pløjefri dyrkning helt tilbage fra 1992, hvor han på Agromek præsenterede en Köckerling såmaskine til direkte såning, som han selv importerede.

Det blev der set meget skævt til dengang, og landmændene mente, at det aldrig ville få en gang på jorden.

– Jeg sammenligner det med dengang, at både landmænd og konsulenter dømte big ballen ude, siger Thomas Kier med et smil.

Sidenhen har han haft egen maskinforretning, og har været ansat hos WekoAgro, der forhandler Horsch-maskiner og -redskaber.

– Jeg troede ikke, det skulle tage mere end tyve år, før dyrkningssystemet for alvor slog igennem, men nu ser vi, at der er gang i en omstilling, og det skyldes især, at emner som jordsundhed, bæredygtighed og CO2-udledning er kommet på dagsordenen, siger han.


Erfaring med Weaving
Skærbæk Maskinforretning kender i forvejen Weaving-brandet.

– Skærbæk har tidligere solgt kædeharver til Weaving, som vi selv producerede. Harver, der i dag er solgt til Dalbo, fortæller han.


Direkte handel
Skærbæk Maskinforretning er udelukkende importør, og handler direkte med deres kunder udenom forhandlere. Maskinprogrammet omfatter produkter til både skov- og landbrug.

Der er også en egenproduktion på stedet af Skmas gødningssprede til juletræsproduktion.

Skærbæk Maskinforretning har mere end 60 år på bagen og drives i dag stadig af grundlæggeren Bent Sørensen.

Der er i alt otte ansatte.

Såmaskine AgroMasz
Med Weaving udvider Skærbæk Maskinforretning deres program indenfor den reducerede jordbearbejdning, som i forvejen omfatter er bredt program fra AgroMasz. Her ses en discsåmaskine fra AgroMasz.

Skmas gødningsspreder
Skærbæk Maskinforretning er importør af en række brands indenfor både skov- og landbrug og handler direkte med deres kunder. De har også egenproduktion af Skmas gødningsspredere til juletræsproduktion.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

FRDK medlems login

Her kan du logge ind hvis du er medlem.

Er du ikke medlem?

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.