Artikelforfatter

Videoer: Jordbundens dag bød på spændende indlæg

Her kan du finde sammendrag af de interessante indlæg, der kunne ses og høres på Jordbundens dag den 5. december på Dalum Landbrugsskole. Der blev desuden optaget video af alle indlæggene.

Et kig ud over de næsten 150 deltagere i Jordbundens dag 2019, som blev markeret 5. december på Dalum Landbrugsskole.

Indlæg og videoer fra dagen
Hvis du ikke var med på Jordbundens dag i 2019, kan du alligevel få det hele med. Alle præsentationer fra start til slut blev nemlig optaget – og desuden kan du få adgang til talernes skriftlige præsentationer via hjemmesiden for Jordbundens dag her.

Bæredygtighedsprisen gik til mælkeproducent Kaare D. Larsen

Kaare D. Larsen har i mange år været medlem er FRDK og har i årevis praktiseret pløjefri dyrkning/Conservation Agriculture på sit kvægbrug. I går blev han hædret for det – og for flere andre tiltag, som han har stået i spidsen for.

Stort tillykke til Kaare D.Larsen!

Kaare D. Larsen blev interviewet til FRDKnyt januar nummer. Læs artiklen her

Fra LandbrugsAvisen har vi sakset dette:

Kåret i kategorien bæredygtighed

Prisen som Fremtidens Landmand i kategorien bæredygtighed gik til den nordsjællandske mælkeproducent Kaare Larsen fra Gilleleje. Det skete på konferencen Landmand og Leder. Kaare Larsen er stærkt optaget af naturen og miljøet omkring de 300 hektar jord, han driver. Som formand for lodsejerne er han gået aktivt ind i et meget stort naturgenopretningsprojekt, der vil genskabe en af Nordsjællands største søer Søborg Sø på blandt andet hans egne drænede marker. Det er lavbundsjord, der skal ud af dyrkning til gavn for klima og naturelskere.

– Det bliver en sand naturperle, siger han og er tilfreds med de løsninger, der er skabt for landmændene.

Han er derudover meget optaget af dyrevelfærden for de 180 røde malkekøer, der hver leverer 10.000 kg mælk om året, og driver markerne med så lille en miljøpåvirkning som muligt.

– Jeg står ikke op om morgenen og siger, at nu skal jeg ud og gøre noget bæredygtigt. Jeg tror bare, det er noget, der er i mit mindset. Når jeg gør det, jeg synes er sund fornuft under hensyntagen til de udfordringer, vi står over for, er det som regel noget, der bidrager til, at bedriften bliver mere bæredygtig både i forhold til økonomi og omgivelser, siger han.

Se video med Kaare

Desuden dyrker han markerne næsten uden jordbearbejdning efter principperne i Conservation Agriculture. Du kan følge Kaare Larsens arbejde med bæredygtighed i LandbrugsAvisen det næste år. Du kan også se en video her.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

FRDK medlems login

Her kan du logge ind hvis du er medlem.

Er du ikke medlem?

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.