RhizoFix® 10 Glycine max 1,0 l (Soja og Serradella)

kr. 256,00 eks. moms

Yderligere information

Vægt 1 kg

Fordele ved frøinokulation med RhizoFix® er højere udbytter sammenlignet med ikke-inokulerede afgrøder.

Ved at tilsætte RhizoFix® kommer der hurtigst muligt en god rodudvikling, så der sker en god symbiose mellem planterne og rhizobia og dermed mere robust vækst.

En specifik rhizobia-stamme til hver afgrøde kan også dyrkes på overflader, hvor der ikke er nogen naturlig rhizobia. Inokulanten er let at håndtere, så den er umiddelbart klar til brug.

Bælgplanter har den fantastiske egenskab at kunne fiksere sin egen kvælstof fra atmosfæren. Men faktisk bliver kvælstoffet dannet af rhizobiabakterier, også kaldet rodknoldsbakterier. Rhizobia er i stand til at omsætte atmosfærisk kvælstof (N2), til kvælstof der er tilgængeligt for planterne (NO3). Denne proces er kendt som nitrifikation og rhizobia er nitrificerende bakterier. For at drage fordel af denne naturligt forekommende symbiose, skal bælgplanternes rødder være i kontakt med rhizobia bakterier. Rhizobia lever på bælgplanter i små sække omkring rødderne, kendt som rodknolde, men for at tiltrække rhizobia til rødderne, udskiller bælgplanterødderne et kemisk stof, der guide bakterierne frem til roden. Der findes rhizobia naturligt i de danske jorde, men mængde og tilgængelighed for bælgplanter varierer meget. Derfor kan det anbefales at anvende RhizoFix for at booste væksten af de kvælstoffikserende planter, så de kommer meget hurtigere i vækst. Husk at læse vejledningen her: Sikkerhedsdatablad for Rhizofix RF-10.pdf

FRDK medlems login

Her kan du logge ind hvis du er medlem.

Er du ikke medlem?

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Log ind for at handle i shop-frdk

Det er kun muligt for medlemer af FRDK at handle i shoppen. Log ind eller opret medlemskab