Artikelforfatter

shopFRDK: Rabat på færdig blanding af olieræddike og honningurt

Honningurt er billig i år og derfor kan du vælge at tilsætte ekstra honningurt til blandingen. Flere oplever nemlig, at forholdet 90 procent olieræddike og 10 procent honningurt godt kan give honningurt lidt udfordringer med at være nok repræsentativ på arealet.
MFO efterafgrøde af olieræddike og honningurt
Flot efterafgrøde af olieræddike og honningurt

Ved at vælge enten 25 kg sække eller bigbag på 750 kg får du med denne blanding opfyldt reglerne for MFO afgrøde og du sparer at blande produkterne selv. Udsædsmængden er 15-20 kg pr. ha.

Køb den i 750 kg sække her eller i 25 kg sække her.

Olieræddike Romesa

Billig efterafgrøde hurtig vækst og god til at give overjorden struktur. Hvis afgrøden skal være god som efterafgrøde, så kræver den en god kvælstofforsyning. Agersnegle elsker olieræddike, så er der mange snegle er det meget vanskeligt at etablere olieræddike, den bliver simpelthen ædt, lige så hurtigt som den gror frem. Undgå olieræddike i rapssædskifter på grund af opformering af kålbrok.

Honningurt Balo/Julia Mantelsaat

Kræver omhyggelig etablering, har mange små rødder, der er gode til at forbedre den øverste del af jordprofilen i specielt lerjorde. Honningurt forbedrer densiteten i efterafgrødeblandinger og bliver let ødelagt med en knivrulle. De døde stængler bliver hurtigt sorte, det er en fordel om foråret, idet en sort overflade bliver hurtigere varm af solens stråler end en grå. Hvis der er kvælstof til rådighed i jorden, eller hvis den samdyrkes med kvælstoffikserende planter, så vokser honningurt enormt hurtigt og udvikler masser af biomasse. Honnningurt kan også frigøre jordprofilens kalium, så det et let tilgængeligt for andre planter. Honningurt blomstrer over en lang periode, og producerer masser af frø selvom den er sået sent

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

FRDK medlems login

Her kan du logge ind hvis du er medlem.

Er du ikke medlem?

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.