Af:

Pictor Active er et nyregistreret svampemiddel til byg og hvede

Svampemidlet Pictor Active har været godkendt til raps siden 2017. Senere har midlet fået godkendelse til mindre anvendelse i hestebønner og frøgræs. Og senest her til 2023 som mulig vigtigste udvidelse, er Pictor Active godkendt til brug i byg og hvede.
Hvede, hvor der er anvendt Comet Pro i st. 32. Aktivstoffet i Comet Pro, pyraclostrobin, indgår også i Pictor Active. Der ses tydelige fysiologiske forgrønnende effekter. Foto: Jakob Skodborg Jensen

Godkendelsen er kommet på et rigtigt godt tidspunkt. Ikke mindst fordi reglerne for anvendelse af triazolerne i 2023 er strammet gevaldigt op, men også fordi vinterraps-, byg og hvedearealerne beslaglægger en meget stor del af det dyrkede areal. Sammen med stramningen i anvendelse af triazoler hilses enhver ny registrering af svampemidler til byg og hvede derfor velkommen. Her giver Pictor Active landmændene en fleksibel, effektiv T1 løsning.


Pictor Active stærk i raps – nu også i byg og hvede
Godkendelsen af Pictor Active til raps i 2017 gav et stærkt middel i raps.

– Salget af Pictor Active er steget støt gennem årene. Men selv om Pictor Active nu yderligere er godkendt til byg og hvede, så er der masser af Pictor Active på hylderne, siger Sales Manager Anders Ravn-Nielsen, BASF.

Han nævner, at Pictor Active er efterspurgt, fordi reglerne for anvendelse af triazoler i korn er strammet gevaldigt her fra 2023.


To aktivstoffer komplementerer hinanden
Pictor Active består af to kendte aktivstoffer: boscalid og pyraclostrobin.

Boscalid tilhører gruppen af SDHI-fungicider og indgår for eksempel i Entargo og Signum, også fra BASF. Aktivstoffet er effektivt mod rustsygdomme, Septoria og mange andre svampesygdomme.

Pyraclostrobin er et strobilurin, der indgår i for eksempel de velkendte og populære Comet Pro og Balaya fra BASF. Det er effektivt mod rust, skoldplet og bygbladplet samt en lang række andre svampesygdomme.


Fysiologiske effekter følger gratis med
Pyraclostrobin er også årsagen til de væsentlige positive fysiologiske effekter – som primært skyldes, at midlet øger nitrat-reduktase syntesen i planten.

– Dette giver for eksempel en større tolerance for kulde og tørke samt øget fotosyntese og øget rodvækst. En øget nitrat-reduktase syntese påvirker mange positive faktorer i plantens vækst. Så det er heldigt, at pyraclostrobin netop aktiverer denne proces siger Jakob Skodborg Jensen.

På billedet til venstre er der ikke anvendt Comet Pro. På billedet til højer er der anvendt Comet Pro i st. 32.  Aktivstoffet i Comet Pro, pyraclostrobin, indgår også i Pictor Active. Der ses tydelige fysiologiske forgrønnende effekter. Foto: Jakob Skodborg Jensen.

Del denne artikel

FRDK medlems login

Her kan du logge ind hvis du er medlem.

Er du ikke medlem?

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.