FRDK PløjefriRådgivere blev endnu bedre

FRDK har samlet et netværk af specialister indenfor rådgivning om pløjefri dyrkning og conservation agriculture. De kaldes FRDK PløjefriRådgivere. De samles tre gange om året til efteruddannelse, opdatering og sparring med hinanden. Forleden var de samlet på Fyn.
Forleden var 24 af FRDKs PløjefriRådgivere samlet for at sparre med hinanden og blive endnu skarpere på rådgivning indenfor de pløjefri systemer.

FRDK har i en årrække faciliteret netværket FRDK PløjefriRådgiver. Rådgivergruppen bliver bare større og større, og i dag er der hele 36 medlemmer.

De arbejder til daglig som selvstændige rådgivere eller i DLBR-virksomheder fordelt ud over hele landet.

For at holde sig skarpe og opdaterede på de pløjefri systemer og for at sparre med hinanden mødes de tre gange om året.

Om foråret og efteråret til erfa-møder i marken, hvor der er fuld fokus på faglige muligheder og udfordringer, og til FRDKs årlige fagdag.


Faglige diskussioner
Forleden mødtes 24 FRDK PløjefriRådgivere hos Velas i Ringe, hvor FRDK PløjefriRådgiver Kirsten Larsen havde sammensat dagens program.

Det bød på to bedriftsbesøg og faglige diskussioner om aktuelle emner indenfor pløjefri dyrkning, conservation agriculture og regenerativt landbrug.

Første bedriftsbesøg var hos Henrik Kildegaard på Fuglegaarden i Ringe. Han driver 200 hektar med hvede, raps, rug, regenerativt maltbyg, alm. rajgræs til frø og græs til hø og wrap til heste.

Her blev der blandt andet diskuteret harve- og såteknik, etablering i frøgræsstub og sådybde til vårbyg.

Hos Henrik Kildegaard blev der talt om etablering af vårbyg i frøgræsstub.
Totter fra den gamle frøgræsmark kan drille i den nye afgrøde. Her i vårbyg.


Inspiration fra hele landet
En ting, som deltagerne lægger stor vægt på, er, at de kommer rundt i hele landet for at få inspiration fra landmænd og egne, hvor tingene gøres på en anden måde.

På dagens andet bedriftsbesøg var der masser af inspiration at hente.

Her forklarede mælkeproducent Lars Uller blandt andet, hvordan han bredsår majs og høster mellem 12.000 og 14.000 foderenheder pr. hektar.

Han har en meget enkel tilgang til planteavlen. Det skal være nemt og enkelt. Derfor kører han konsekvent én gang med sin Lemken tallerkenharve og så med sin Väderstad Rapid såmaskine uanset afgrøde.

I hvede giver den tilgang 9 ton i gennemsnit og 6 ton i vårbyg.

Hos Lars Uller, Odense, så rådgiverne blandt andet resultatet af bredsået majs. Lars Uller høster normalt mellem 12.000 og 14.000 foderenheder, når han bruger den metode til etablering.

Find en rådgiver nær dig her

Få et FRDK PløjefriTjek

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.