FRDK knuser myte #3 om pløjefri dyrkning

Serien med myterneknuserne fortsætter, og vi er nu kommet til tredje myte: Man kan ikke styre græsukrudtet i den pløjefri dyrkning.
Myterknuserne
Søren Søndergaard var også en af FRDKs myteknusere og hjalp med at knuse myten om, at kemiforbruget stiger, når man går over til pløjefri rådgivning. Holdet bestod af (fra venstre) Niels Holmgaard, SAGRO, Kasper Holm Kristensen, Velas, Søren Søndergaard, tidligere Vestjysk Landboforening, Lars B. Andreasen, Fjordland, og Frederik Larsen, Agrovi.

Sammen med Effektivt Landbrug har vi igangsat en kampagne for at komme alle de mange myter om det pløjefri dyrkningssystem til livs.

Vi er i denne uge nået til myten, at man ikke kan styre græsukrudtet, med mindre man pløjer

Se artiklen her:
https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/planter/81858/daarligt-management-giver-problemer-med-graesukrudt.aspx?linkGuid=0ca21d8b-099a-46da-95c3-358c05c67962&linkQuery=f6a03671-c9b9-43da-84ae-42a2d25d9ad4

Artiklen er eksklusivt tilgængelig for medlemmer af FRDK

Fik du ikke set første artikel, så kan du finde den her: https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/planter/82127/udbytterne-falder-naar-man-dyrker-sin-jord-ploejefrit.aspx

Fik du ikke set anden artikel i serien, kan du finde den her:

https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/planter/81918/ploejefri-dyrkning-giver-daarlig-oekonomi.aspx?linkGuid=31236efd-a063-49c0-b1fa-53c6084ee85d&linkQuery=143b00e7-ebb4-4ca2-a28f-0c8f5c78b22e

Artiklen er eksklusivt tilgængelig for medlemmer af FRDK


Eksperter knuser myterne
FRDKs faguvalg har udpeget de fem største myter, som vi har fået fem af vores dygtige PløjefriRådgivere til at belyse i en artikelserie.

Artiklerne bliver offentliggjort i avisen Effektivt Landbrug, på deres webside og sociale medier hen over de næste uger. Der er også både video og podcasts i kampagnen, så uanset hvilken form, man foretrækker, kan man få mere viden om dyrkningssystemet.

Der skal lyde en stor tak til de pløjefri rådgivere Lars Andreasen, Fjordland, Niels Holmgaard, SAGRO, Kasper Holm Kristensen, Velas, Søren Søndergaard, tidligere Vestjysk Landboforening, og Frederik V. Larsen, Agrovi, for at knuse myterne en for en.

Kasper Holm Kristensen (tv) og Morten Skjødt Mikkelsen
I denne uge knuser Kasper Holm Kristensen (tv), Velas, myten om, at man ikke kan styre græsukrudtet i det pløjefri system sammen med pløjefri landmand Morten Skjødt Mikkelsen, Vejle.


Fem falske myter om pløjefri dyrkning

Der er mange, der tror, at pløjefri dyrkning giver:

  • dårlige udbytter
  • dårlig økonomi
  • store problemer med græsukrudt
  • et stort kemiforbrug
  • ingen mulighed for frøavl

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

FRDK medlems login

Her kan du logge ind hvis du er medlem.

Er du ikke medlem?

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.