Artikelforfatter

Conservation Agriculture kan bidrage til Grøn Omstilling

TV2 Øst havde den 14. september 2010 et indslag omkring, hvad landbruget kan bidrage med i Grøn Omstilling, som har til formål at afværge, begrænse eller udskyde følgerne af den globale opvarmning. I udsendelsen medvirker Søren Ilsøe fra Sorø, som dyrker sin jord efter principperne i Conservation Agriculture samt professor Henrik Hauggaard-Nielsen, som er professor for Institut for mennesker og teknologi på Roskide Universitet. Udsendelsen fra TV2 Øst i mandags kan ses her. Indslaget starter efter 15 minutter

Motivationen

Søren Ilsøe’s motivation for at dyrke efter Conservation Agriculture principper er, at han er nysgerring omkring det agronomiske, og hvis metoden samtidig har en positiv effekt på klimaet, så er det et kæmpe plus, og hvis den positive effekt så også gavner både jordstruktur, dyrkningssystemet og pengepungen, så er han godt tilfreds.

Landbruget kan bidrage

Professor Henrik Hauggaard-Nielsen mener at landbruget og især dyrkningssystemet godt kan bidrage positivt til Grøn Omstilling og reduktion af klimagasserne. Han mener at vi i højere grad skal lade biologien arbejde for os, og han ser et stort potentiale i dyrkningssystemet Conservation Agriculture.

Se link til udsendelsen her.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

FRDK medlems login

Her kan du logge ind hvis du er medlem.

Er du ikke medlem?

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.