Artikelforfatter

Biostimulant godkendt til økologi

Biostimulanten BlueN™ må også anvendes i økologisk landbrug

BlueN er en biostmulant, som efter udsprøjtning gør det muligt for afgrøderne at optage luftens frie kvælstof og udnytte det. BlueN består af den naturligt forekommende methylobakterie, der efter usprøjtning optages i planten. Inde i planten opformeres bakterien, følger med ud i de nye blade og muliggør optagelse af kvælstof fra luften. BlueN lanceres i 2023 i Danmark og kan købes ved grovvareselskaberne.

Corteva Agriscience har oplevet en stor interesse for BlueN fra både konventionelle og økologiske landbrug. Muligheden for at drage nytte af det frie kvælstof, som udgør 78% af atmosfærisk luft, har vakt interesse i landbruget, som konstant eftersøger nye innovative måder at optimere dyrkningsbetingelserne.

Muligheden for anvendelse i økologisk landbrug er blevet efterspurgt adskillige gange. Det er også muligt for økologiske landbrug at anvende BlueN. Det er bekræftet af Ecocert, at BlueN opfylder kravene i EU forordningen 2018/848 og kan anvendes på økologiske landbrug.


Corteva Agriscience har fokus på biostimulanter
Corteva Agriscience er førende indenfor biostimulanter på verdenplan. Corteva har fokus på anvendelsen af biostimulanter, som er støt stigende og bidrager til øget produktivitet og værdi i landbruget. BlueN er den første biostmulant fra Corteva i Danmark. Corteva supplerer med flere biostimulanter i nær fremtid. Cortevas fokus på biostimulanter er med samme seriøsitet, som i dag kendes fra plantebeskyttelse og udsæd.

Eksempel på BlueN anvendelse i majs ved udsprøjtning i vækststadie 14. Methylobakterierne fordeler sig efterfølgende i planten og følger med i plantens nytilvækst.


Fakta om BlueN

  • BlueN er en biostimulant bestående af den naturligt forekommende methylobakterie.
  • BlueN gør det muligt for planterne at udnytte luftens frie kvælstof som supplerende kvælstofkilde.
  • BlueN udsprøjtes med marksprøjte og det anbefales at anvende 333 g/ha opblandet i vand.
  • BlueN har i afprøvning under nordiske forhold givet et udbytteløft i hovedparten af afprøvningerne og er testet i vinterhvede, vårhvede, havre, majs og vinterraps.
  • BlueN kan anvendes på både konventionelle og økologiske landbrug.
  • BlueN lanceres i Danmark i 2023 og kan købes ved grovvareselskaberne.

Del denne artikel

RELATEREDE ARTIKLER

FRDK medlems login

Her kan du logge ind hvis du er medlem.

Er du ikke medlem?

frdk logo
Nyhedsbrev

Gå ikke glip af noget!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.